Ужгородська швейна фабрика сьогодні відзначає 75 років

Ужгородська швейна фабрика сьогодні відзначає 75 років
На урочистостях вітання колективу від міського голови Ужгорода Богдана Андріїва передав керуючий справами виконкому міської ради Ігор Фартушок.

 

Ігор Іванович відзначив, що фабрика має дуже поважну історію і є гордістю міста, адже підприємство дуже важливе для економіки Ужгорода – і за сплатою податків, і щодо працевлаштування. А завдяки одягу торгової марки «Парада» Ужгород знають по всьому світу. Додав, що фабрика також дуже допомагає місту, зокрема, в перші дні пандемії, коли виник дефіцит захисних масок, саме Ужгородська швейна, працюючи в кілька змін, забезпечила 120 тисяч цих засобів захисту.

«Це, безумовно, і заслуга керівника – пані Мирослави, яка все професійне життя присвятила саме фабриці», – сказав Ігор Іванович і нагадав, що цього року до Дня Ужгорода депутати міськради проголосували за присвоєння Мирославі Каламуняк звання Почесного громадянина Ужгорода. Сьогодні їй Ігор Фартушок вручив грамоту Ужгородської міської ради.

Багато гостей, партнерів, зокрема і закордонних, нині вітали працівників Ужгородської швейної з ювілеєм. Народна депутатка України Іванна Климпуш-Цинцадзе відзначила, що в Україні дуже мало підприємств можуть похвалитися такою довгою історією та ще й сьогодні продовжують працювати і бути серед лідерів.

Директорка Мирослава Каламуняк наголосила, що зараз на фабриці – 282 трудівниці та 18 трудівників і що історія підприємства – це літопис життя людей. Підприємство успішно пережило крах економіки Радянського Союзу, девальвацію, коливання курсу валют, банкрутство навіть потужних закордонних замовників. «І зараз нам непросто в нинішніх світових та українських умовах, через пандемію, але ми постійно вчимося, впроваджуємо нове – кілька років тому міжнародний сертифікат якості виробництва, зараз уже другий рік працюємо над впровадженням ощадного виробництва», – сказала Мирослава Михайлівна.

Директорка привітала тих, хто нещодавно приєднався до колективу, побажала, щоб ці працівники запрошували на столітній ювілей фабрики, подякувала всім, хто трудиться, а здебільшого це працівники зі стажем у кілька десятків років, запросила на сцену трудівниць, які віддали фабриці понад півстоліття і продовжують працювати, вручила їм цінні подарунки.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів