«Тиждень добра в УжНУ»: підсумки і враження (ФОТО)

«Тиждень добра в УжНУ»: підсумки і враження (ФОТО)
Цього року в УжНУ в рамках відзначення Дня народження університету вперше організовано і проведено благодійний «Тиждень добра». Ініціативу Центру інновацій та розвитку активно підтримали викладачі та студенти. Тож навіть у непростих карантинних умовах вдалося провести всі заплановані заходи і за участі благодійників зібрати і передати допомогу тим, хто її найбільше потребує.

 

Альона Алмашій, директорка Центру інновацій та розвитку УжНУ, розповідає, що ідея організувати такий «Тиждень добра» виникла напередодні святкування річниці університету.

- Коли стало очевидно, що карантинні обмеження і цього року не дозволять нам повноцінно відзначити День народження УжНУ в офлайн-режимі, ми почали думати, як діяти в таких умовах. Зазвичай у День народження прийнято отримувати подарунки. Але ми вирішили змінити традицію і закликали всіх небайдужих дарувати подарунки іншим – тим, хто найбільше потребує допомоги і підтримки. Дуже тішить, що велика кількість працівників та студентів університету відгукнулися на нашу пропозицію і вдалося провести перший в історії університету

Помічниця ректора Крістіна Товт додає, що ідея швидко знайшла підтримку серед колег і за кілька днів сформувалося ядро волонтерського оргкомітету.

- Спочатку виникла пропозиція зібрати гроші для лікування Кіри Зайцевої та Павлика Мотички. Потім ми подумали, що допомоги потребують і покинуті діти, тож вирішили дізнатися потреби малюків з обласного будинку дитини у Сваляві. А також – подбати про безпритульних тварин із притулку «Барбос». Буквально за два дні разом із колегами-волонтерами та активними студентами сформували план заходів, поділили обов’язки і стартували, - каже Крістіна Товт.

Ужнівці кажуть, що робити добрі справи, мабуть, допомагають вищі сили. Під час «Тижня добра» вдалося успішно провести всі заплановані заходи, а в день проведення благодійного забігу в Ужгороді стояла прекрасна погода.

У підсумку за час тижневого волонтерського марафону добрих справ в УжНУ пройшли покази фільмів, лотерея «Велике добро для маленького серця», акція зі збору коштів, а також благодійний забіг та ярмарок крафтових виробів від студентів університету в центрі Ужгорода.

Які ж підсумки «Тижня добра»?

На лікування Павлика Мотички його батькам передано 11737 грн.

Волонтерам, які допомагають Кірі Зайцевій, передано 8678 гривень та 20 євро.

На потреби малюків з обласного будинку дитини у Сваляві волонтерами зібрано 4 420 грн, а також діткам передано багато пакунків з одягом та іграшками, якими поділилися працівники УжНУ.

На харчування для котів та собак з притулку «Барбос» зібрано 5 000 гривень та речі, які використовують волонтери у щоденній роботі з тваринами.

Проректор УжНУ Мирослава Лендьел підсумовує: річниця УжНУ стала гарним приводом для об’єднання колективу і студентів у форматі волонтерської акції.

- Нам хотілося, щоб у День народження УжНУ гарний настрій мали не тільки студенти та викладачі. І завдяки добрим людям так і сталося: ми поділилися теплом і любов’ю з тими, кому їх дуже бракує. І допомогли тим, кому наша допомога життєво необхідна. Від імені адміністрації університету хочу подякувати організаторам «Тижня добра» та всім благодійникам, які долучилися до нашого задуму і робили добрі справи разом із нами, - каже Мирослава Лендьел.

Ярослав Світлик

uzhnu.edu.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів