Понад 325 млн грн – внесок Закарпаття на потреби української армії

Понад 325 млн грн – внесок Закарпаття на потреби української армії
Упродовж січня-жовтня 2021 року до загального фонду державного бюджету платники податків Закарпатської області перерахували понад 325 млн грн військового збору. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

 

«Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного збору зросли на 69,9 млн гривень. Лише у жовтні цьогоріч платники Закарпаття спрямували на потреби армії 33,4 млн грн військового збору», – зазначив очільник податкового відомства.

Зауважимо, що військовим збором обкладаються доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), а також іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України. Військовий збір, який спрямовується на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено із серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Податківці переконані, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці. Тому радять роботодавцям не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже не оформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи бюджетів, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів