Картка пільговика: ужгородців почали вносити до єдиного реєстру

Картка пільговика: ужгородців почали вносити до єдиного реєстру
Єдиний соціальний реєстр громадян створюють в Ужгороді. Він потрібен, щоб підрахувати кількість ужгородців, які, відповідно до закону, можуть безкоштовно їздити громадським транспортом. Про це повідомив заступник міського голови Василь Пинзеник.

 

За його словами, щоб зареєструватися, пільговику треба прийти до Департаменту соціальної політики в Ужгороді на площі Петефі. Коли сформують базу даних, для пільговиків закуплять картки, з якими вони зможуть безкоштовно їздити у громадському транспорті міста.

Федір Оленич до департаменту соціальної політики прийшов з дружиною. Разом вирішили зареєструватися аби й надалі користуватися пільговим перевезенням у громадському транспорті, каже чоловік.

"У нас дочка така оперативна, вона серед народу буває, почула, дізналася, і пішла записала нас в чергу, сказала нам і ми прийшли", — пояснив чоловік.

Аби потрапити до єдиного реєстру і мати змогу користуватися громадським транспортом безкоштовно, ужгородцям, які мають посвідчення пільговика, треба зареєструватися на прийом до департаменту соціальної політики.

Начальниця відділу ведення єдиного соціального реєстру Марина Сливка пояснила: "Можна записатися в електронну чергу або через "Кабінет ужгородця", через офіційний сайт на прийом, а також можна звернутися до нас на запис. Звертатися за номером телефону 42-81-40 для запису в електронну чергу".

При собі потрібно мати паспорт або ID-картку, посвідчення пільговика та ідентифікаційний код. На місці треба заповнити заяву та сфотографуватися. Під час внесення до єдиної бази можна буде підрахувати кількість пільговиків в Ужгороді, розповідає заступник міського голови Василь Пинзеник. За його словами, після цього можна буде видавати картки пільговикам.

"Ми розпочинаємо пілотний проєкт на базі Департаменту соцзахисту, але через два-три місяці буде розгорнуто ще декілька пунктів обслуговування громадян. З метою, по-перше, дистанціювання при нинішньому карантині, по-друге, щоб пришвидшити цей процес і уникнути скупчення людей", — пояснив Василь Пинзеник.

З його слів, цю базу даних наповнюватимуть протягом 6 місяців.

"Через пів року, коли уже буде актуалізована база даних, по часу синхронізуємо, до того часу вже буде оператор електронного квитка, і уже будемо закуповувати картки, — сказав Василь Пинзеник. — Тобто людина, яка сьогодні зареєструється — через пів року ми її повідомимо, що вона може забрати персоніфіковану карту".

Василь Пинзеник каже: зараз до єдиного реєстру у департаменті соціальної політики Ужгорода, вносять усі пільгові категорії, крім школярів. Їхню кількість підрахує управління освіти.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів