Місцеві скарбниці Закарпаття отримали понад 5,4 млрд грн податкових платежів

Місцеві скарбниці Закарпаття отримали понад 5,4 млрд грн податкових платежів
Впродовж одинадцяти місяців 2021 року до місцевих бюджетів краю надійшло майже 5 млрд 430 млн грн податкових платежів. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на 963,1 тис. гривень. Про це інформує ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

 

– Спільна робота податківців та бізнес-спільноти краю сприяє тому, що податкові платежі надходять до місцевих бюджетів Закарпаття у належному розмірі та своєчасно. Відтак кошти, наявні в місцевих скарбницях територіальних громад, дають змогу спрямовувати їх на власний розвиток, – наголошує очільник податкового відомства області.

Основними джерелами наповнення місцевих скарбниць з початку року є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухому майно. Зокрема, за січень-листопад 2021 року територіальні громади отримали майже 3,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 637,3 тис. грн більше, ніж у січні-листопаді 2020 року.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 763,5 млн грн, що більше за відповідний період минулого року на 122,7 млн гривень.

До місцевих скарбниць протягом січня-листопада також спрямовано понад 445,3 млн грн плати за землю, що більше минулорічних показників надходжень на понад 51,8 млн грн та понад 163,8 млн грн акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що більше на 9,7 млн грн від минулорічних показників.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів