В Ужгороді відкрили мобільний пункт обігріву

В Ужгороді відкрили мобільний пункт обігріву
Тимчасовий пункт обігріву розгорнули сьогодні, 20 січня, в Ужгороді біля озера у парку Перемоги («Кірпічка») – на цьому місці його встановлюють уже кілька років поспіль. За прогнозами синоптиків, у найближчі дні очікується суттєве похолодання, тож, як розповів міський голова Богдан Андріїв, він звернувся до ДСНС України у Закарпатській області з проханням розгорнути цілодобовий тимчасовий пункт обігріву: щоб тут могли отримати допомогу, випити чаю, зігрітися всі, хто того потребує.

 

Ужгородська міська рада, зазначив міський голова, забезпечує пункт обігріву медикаментами першої необхідності, масками, дезінфікуючими засобами, одноразовим посудом, чаєм, цукром, печивом тощо. До речі, намет, який встановили сьогодні – новий, його придбали за кошти бюджету Ужгорода 1-му державному пожежно-рятувальному загону.

У пункті обігріву постійно чергуватимуть 3-4 рятувальники, розповів перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей. Ближчими днями температура понижуватиметься, уже на сьогодні, за статистикою,  є 47 звернень по області до закладів охорони здоров’я з переохолодженням, 4 із них – в Ужгороді, тому робота пункту обігріву є актуальною. Володимир Ціцей відзначив, що нова палатка вміщує до 20 людей, вона обладнана всім необхідним – є кондиціонер, який взимку працює для обігріву, генератор, електрична пічка для приготування та підігріву їжі. Вартість намету  – 150 тисяч гривень.

Начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міськради Ярослав Глагола поінформував, що за потреби у пункті обігріву нададуть першу медичну допомогу, в аптечці є, зокрема, серцеві, спазмолітичні препарати, перев’язувальний матеріал. Якщо людина потребуватиме кваліфікованої медичної допомоги, викличуть швидку (екстрену) допомогу і в разі потреби відвезуть на стаціонарне лікування.

За потреби, наголосив Богдан Андріїв, в Ужгороді розгорнуть й інші пункти обігріву, щоб допомогти людям, які опинилися у складних обставинах. Міський голова також подякував рятувальникам за роботу та постійну співпрацю.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів