Закарпаття — солодке серце України. Як формується новий бренд

26 кондитерів познайомилися між собою та презентували свою роботу, – пише Varosh.
Чому це важливо?
- Кондитери Закарпаття формуються смаки тієї частини України, яка має чи не найбільшу кондитерську історію, адже тут зосередилися традиції най”солодших” європейських країн.
- За останні 15 років закарпатські кондитери, зробили значний крок вперед, не лише на національному, але й на міжнародному ринку. Нам є на кого рівнятись, так само як рівняються на нас.
Серед учасників зустрічі, свою думку висловив відомий кондитер Валентин Штефаньо, який відзначив, що ключове завдання, яке ми маємо ставити на обговорення, та побудову дій, це зробити Закарпаття — солодкою столицею України. Це визнає і закарпатець, і гість-покупець, що купує наш продукт.

За словами керівника кондитерського дому Ігоря Бондаренка, ми здатні конкурувати на ринку та бути в авангарді української кондитерської галузі, адже Закарпатська область, історично має значно більше кондитерської культури, традицій, через змішання історичних періодів, смаків, пам’яті.
Президент Закарпатської туристичної організації Федір Шандор, запропонував створити асоціацію кондитерів Закарпаття, як важливу платформу обміну інформацією, щоб разом представляти інтереси, формувати культуру споживання, просувати локальні кондитерські вироби, давати поради один одному та разом збільшувати реалізацію продукції, а також спільно просувати бренд «Закарпаття — солодке серце України».
За словами Олександра Коваля, керівника «Турінформ Закарпаття», важливо, щоб кожен кондитерський заклад Закарпаття, що виготовляє якісний продукт, став візитівкою свого міста, громади, краю. Ми маємо пишатися цим, важливо, що б місцеві рекомендували солодкі візитівки свого міста, від Ясіня до Ужка.
Varosh за матеріалами «Закарпаття — солодке серце України»
До теми
- Поляна та Ужгород лідирують у надходженнях зі сплати туристичного збору
- В Ужгороді проводять безкоштовні екскурсії містом у межах «Сакура-фесту»
- На Закарпатті створили туристичну мапу Боржавської долини
- У додатку «В похід Карпатами» з’явилися нові маршрути для хайкінгу
- У Нацпарку «Синевир» розпочався сезон тиші
- В Ужгороді запрошують на безкоштовні екскурсії у період цвітіння сакур
- Міфи й правда про сакури в Ужгороді
- Гойдалка серед модрин: нова туристична атракція буде у Ясінях
- На Закарпатті відбудеться унікальний семінар, присвячений розвитку винного туризму - екскурсоводів запрошують до участі
- Квітковий календар Закарпаття: березень 2025, весняне натхнення
- Що, де і коли цвістиме на Закарпатті: опублікували календар цвітіння шафранів, магнолій, сакур та нарцисів
- У дендропарку Березинка поблизу Мукачева розквітли шафрани
- В Україні вийшов фільм про зимовий туризм на Закарпатті
- Туризм на Закарпатті приніс до бюджету України 130 млн грн податків
- У січні 2025 року на Закарпатті сплатили майже 2,5 млн грн туристичного збору
- Лондон – Рига – Ужгород: Управління туризму ОВА презентувало Закарпаття європейським партнерам
- Тепла зима сприяє передчасному пробудженню природи: у Нацпарку «Синевир» розквітли перші весняні квіти
- Найпопулярніші фотозони в Ужгородському замку
- Зима в НПП «Синевир» - чарівність карпатського спокою
- На Закарпатті - сніголавинна небезпека: туристів просять утриматися від походів у гори
До цієї новини немає коментарів