На Закарпаття приїхало близько 10 тисяч людей, ще 2 тисячі прямують

На Закарпаття приїхало близько 10 тисяч людей, ще 2 тисячі прямують
Про ситуацію із вимушеними переселенцями,  які прибувають на Закарпаття, сьогодні, 25 лютого, розповів на брифінгу заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Петро Добромільський

 

– При Закарпатській ОВА діє цілодобовий гуманітарний штаб для розміщення евакуйованих осіб.  За оперативною інформацією щодо поселення й отримання допомоги можна звертатися за номером +38 (096) 284 33 68

– Працюємо цілодобово.

– Діє розгалужена система колцентрів – обласний та 6 районних.

– У містах, кожній ОТГ цілодобово працюють спеціалісти, які приймають заявки на розселення, щоб люди не очікували і мали можливість десь зупинитися. В усіх центрах працює психолог, служба дітей.

– Робимо все можливе, щоб переселенці були забезпечені найнеобхіднішим.

 – На Закарпаття приїхало близько 10 тисяч людей, які розселені в приватному секторі. Близько 2 тисяч прямують, вони розселяються в локаціях, визначених обласним штабом.

– Для перевезень є автобуси, вони забезпечені пальним, попереджені всі служби.

– Визначено, де розмістити дітей-сиріт, дітей з інвалідністю та інші категорії вразливих дітей. Близько 150 дітей уже розселили, інші поки не можуть доїхати, але ми готові їх приймати.

– Об'єкти, які ми вже сформували, розраховані приблизно на 50 тисяч людей.

– Максимально проводимо роботу з міжнародними організаціями,  благодійними фондами для  забезпечення вимушених переселенців необхідними медикаментами, їжею, матрацами, лежаками, спальними мішками, ковдрами тощо.

На онлайн-платформах можна буде подивитися, де є вільне житло. Робимо центральну базу даних, щоб люди онлайн могли знайти тих, хто може їх поселити. Будуть  всі номери телефонів, куди звертатися для консультацій.

Петро Добромільський наголосив: "Дякую всім закарпатцям, які активно сприяють розселенню людей і прийманню їх у приватному секторі. Дякую за ваші великі серця і за ту роботу, яку зараз проводите. Друзі, ви всі об'єдналися, всі допомагаєте!".

Ужгородська міська рада

 

25 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів