26 незадекларованих ноутбуків вилучили митники у жителя Чернівецької області на КПП на Закарпатті

26 незадекларованих ноутбуків вилучили митники у жителя Чернівецької області на КПП на Закарпатті
26 незадекларованих ноутбуків, орієнтовною вартістю 800 тисяч гривень, вилучили митники у жителя Чернівецької області на Закарпатті. Сталося це вночі 17 травня на КПП "Тиса", що на кордоні з Угорщиною, — повідомила Суспільному речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

Повертаючись з Італії, 48-річний водій рейсового автобуса "Мілан-Чернівці" задекларував особисті речі. Під час перевірки транспортного засобу митники виявили 26 ноутбуків різних торговельних марок, загорнутих у чорні поліетиленові пакети. Частина техніки знаходилася серед особистих речей одного із пасажирів, решта – у багажному відсіку автобуса.

"Загальна вартість товару складає понад 800 тисяч гривень, що значно перевищує дозволений митним законодавством неоподаткований мінімум – 500 євро для ввезення товару без декларування на 1 особу. Водій зізнався, що переміщував їх на прохання знайомого з Італії в Україну, заславшись на те, що вартість йому не відома", — повідомила речниця.

Незадекларовану техніку вилучили до рішення суду. Остаточну їх вартість визначить експерт. За порушення Митного кодексу водію може загрожувати штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів, з конфіскацією товару.

 

17 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів