Переселенці в Ужгороді можуть оформити запит на отримання продуктових наборів від волонтерів (ФОТО)

Переселенці в Ужгороді можуть оформити запит на отримання продуктових наборів від волонтерів (ФОТО)
ГО «Щасливі діти» за підтримки фонду «Donio n. f.» у рамках словацько-українського проєкту «Татри допомагають Україні» почали закупівлю і формування продуктових наборів для вимушених переселенців.

 

Насамперед планують закупити 800 продуктових наборів, які впродовж травня-червня адресно передадуть потребуючим в Ужгороді та Ужгородському районі, розповіла співзасновниця ГО «Щасливі діти» Людмила Сюзева.

«Ми формуємо продуктові набори за кількома принципами. Зокрема, збираємо набори окремо для людей, які мають можливість самостійно готувати. Окремо – для тих, хто такої можливості не має: в  таких наборах будуть продукти тривалого зберігання. Також під час спілкування з директорами шкіл, де проживають родини з дітками, і де їх забезпечують обідами, виникла ідея формувати продуктові набори саме для дітей: в них будуть різні смаколики, йогурти, фрукти, загалом продукти, корисні для дітей», – розповіла Людмила Сюзева.

Запит на продуктовий набір можна оформити, заповнивши реєстраційну форму. Відтак, волонтери обдзвонюватимуть людей та повідомлятимуть, де і коли його можна отримати.Станом на сьогодні «Щасливі діти» вже роздали понад 150 наборів, ще 200  на черзі. Реєстрація триває. Волонтери закликають активно реєструватися, аби допомогти якомога більшій кількості людей.

«Наразі ми у процесі підписання угоди з Міжнародним фондом «Відродження», що дасть можливість допомагати людям з продуктами і надалі. Попередньо маємо підтримку нашого проєкту «Долоньки добра» в рамках грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність», що реалізується Міжнародним фондом «Відродження» у партнерстві та за фінансової підтримки Care Deutschland. Це дасть можливість закупити ще додатково 400 продуктових наборів», – розповіла Людмила Сюзева.

«Щасливі діти» надають допомогу переселенцям з часу, коли в область і в Ужгород зокрема стали масово прибувати люди з міст, де ведуться активні бойові дії. З метою підтримки переселенців волонтери, серед іншого, забезпечили продуктовими наборами 80 родин, які проживали, зокрема, в ужгородській школі №6.

«Ця допомога була надзвичайно важливою, адже переселенці потребували буквально усього. Потрібні було і миючі, і засоби гігієни, і постільна білизна. Привезли нам також техніку, маленькі холодильники, завдяки чому є можливість зберігати довше продукти і харчування для дітей», – розповіла Марія Гринчук.

Зареєструватися, аби отримати продукти харчування можна за посиланням – https://forms.gle/NJBDQRf7aik6mQHU7.

«Татри допомагають Україні» – спільний словацько-український проєкт, який реалізується за підтримки фонду «Donio n. f.». Команда проєкту допомагає охочим виїхати до Словаччини. Консультує, допомагає з прихистком в Ужгороді людям, які не мають де зупинитися, щоб відпочити з дороги аби вирушати далі. У співпраці зі словацькими колегами, волонтери координаційного центру обробляють заявки, шукають доступне для людей житло, координують дії груп, надають інструкції і допомагають з трансфером . Крім того, ужгородська команда закуповує продуктові набори і роздає потребуючим. 

ГО “Щасливі діти”

 

18 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів