Військові Нацгвардії привезли допомогу дітям-сиротам з Чернігівської області, які зараз проживають на Закарпатті

Військові Нацгвардії привезли допомогу дітям-сиротам з Чернігівської області, які зараз проживають на Закарпатті
Військові Нацгвардії 13 липня привезли допомогу дітям-сиротам з Чернігівської області, які зараз проживають у центрі соціальної підтримки дітей та сімей "Домашнє тепло" в селі Нижній Бистрий Хустського району. Про це Суспільному розповіла виконувачка обов'язків директора Ольга Тегза.

 

"На даний час в нас перебувають шестеро дітей нашої громади, сім'ї яких опинилися у складних життєвих обставинах. Також проживали у нас одинадцять дітей, яких ми на літній період відправили додому під супровід соціальних працівників. Два тижні тому до нас перемістили дітей з Чернігівщини з реабілітаційних центрів. Це 44 дитини, з ними приїхали їхні вихователі", — каже жінка.

За словами виховательки дітей-переселенців Олени Щербакової, дітей привезли з трьох інтернатних закладів Чернігівської області. "Це дітки з інвалідністю, діти-сироти, позбавлені батьківського піклування. З трьох МРЦ (медико-реабілітаційний центр, — ред.) Березнянського, Прилуцького, Дайцівського. Ми приїхали сюди як внутрішньо переміщені особи. Дуже вдячні, що сюди нас привезли. Тут дуже гарне місце. Гарний прийом нам влаштували", — розповіла вихователька.

Про те, що дітей-сиріт з Чернігівської області привезли на Закарпаття, нацгвардійці дізналися із соцмереж та вирішили зібрати їм допомогу, розповів військовий Владислав Пушков. "Ми вирішили підтримати цю ініціативу, адже ми, як українці, маємо не тільки захищати нашу Батьківщину, як Національна гвардія України, а ще й підтримувати наших дітей. Тому ми вирішили створити таку ініціативу — привезти сюди за потребами цього закладу такі речі: кружки, тарілки, засоби особистої гігієни, дуже багато різних речей, їжу, постільну білизну", — каже нацгвардієць.

За словами виконувачки обов'язків директора Ольги Тегзи, в центрі підтримки дітей та сімей "Домашнє тепло" діти з Чернігівської області перебуватимуть до вересня.

Суспільне Ужгород

 

14 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів