В Ужгороді проведуть комплексну дезінфекцію мереж водопостачання

В Ужгороді проведуть комплексну дезінфекцію мереж водопостачання
З метою запобігання негативної санітарно-епідеміологічної ситуації вночі з 29 по 30 липня в Ужгороді буде проведена комплексна дезінфекція (гіперхлорування) мереж, тобто при подачі води в місто буде збільшено дозу хлору. У цей період споживати воду заборонено, використовувати її можна лише для технічних потреб.

 

В наш час найпоширенішим способом дезінфекції води залишається хлорування. Чому хлор, а не інші розрекламовані технології? Причина цього полягає в підвищеній ефективності такого знезараження води і економічності технологічного процесу в порівнянні з іншими існуючими способами. Інша найважливіша перевага цього способу – завдяки ефекту післядії забезпечується мікробіологічна безпека води при її транспортуванні до споживача. Тобто коли очищена вода рухається трубами до осель ужгородців, вона має серйозний захист і не “вчепить” на себе щось нехороше.

Погодні умови в Ужгороді останніми місяцями дивують своїми примхами. Спека, зливи – це все впливає на якість питної води. Накопичений у трубах осад формує умови для розвитку мікроорганізмів, а збільшення температури пришвидшує цей процес. Вторинне забруднення особливо часто трапляється у тупикових водогонах, де рух води дуже повільний. Оскільки термін експлуатації наших водопровідних мереж доволі значний, явище вторинного забруднення води має місце. Тому наше підприємство періодично проводить гіперхлорування води, аби забезпечувати населення міста Ужгород питною водою високої якості.

Відповідно до нормативних документів необхідно проводити очищення та дезінфекцію споруд та водопровідних мереж. Гіперхлорування водогінної мережі проводять шляхом її заповнення підвищеними дозами хлору. Після цього здійснюється промивка чистою водою. Саме процес гіперхлорування дозволяє вбивати хвороботворні бактерії та віруси, а також запобігає виникненню епідемій серед населення у спекотну пору року.

У період гіперхлорування мешканцям необхідно:

  • до початку – зробити запас питної води на ніч при потребі;
  • після промивки мереж (30 липня) необхідно, по-можливості, пропустити воду для її швидкого освітлення, поки вона не стане прозорою та без запаху хлору.

Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

 

26 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів