У скансені в Ужгороді відкриють Всеукраїнську виставку "Натхненні лялькою"

У скансені в Ужгороді відкриють Всеукраїнську виставку "Натхненні лялькою"
Сьогодні, 18 серпня о 16.00 в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбудеться відкриття Всеукраїнської виставки «Натхненні лялькою», що вже в четвертий рік поспіль проводиться в музеї з нагоди Дня Незалежності України.

 

На виставці будуть представлені реконструкції та авторські інтерпретації ляльок понад 40 майстринь з різних регіонів України.

Джерелом для створення значної кількості ляльок став навчально-методичний посібник «Українська народна лялька. Історія зберігання і вивчення, регіональні відмінності», який видали Олександр Найден та Марина Дяченко.

Закарпаття представлено роботами Людмили Губаль, Марії Купарь, Олени Сігетій з Ужгорода, Тетяни Кречко з Перечина, Ганни Дикун і Мар’яни Гаврило з Виноградова, Галини Стюфляєвої з Мукачева. Локальне розмаїття та регіональну специфіку показують ляльки Ірини Пархоменко з Львівщини; Христини Семенко з  Чернівців; Людмила Блищак з Тернопільщини; Лесі Дацьков з Хмельниччини; Ганни Смолко з Житомирщини; Яни Ісаєнко з Києва; Олена Ракітіної з Сумщини; Вікторії  Стефанович і Олени Селезньової з Харкова;  Ірини Даниленко з Полтавщини; Валентини Мірошник з Черкащини; Лесі Павлишин-Процак з Кропивниччини; Ірини Корінь з Дніпра; Ганни Некрилової із Запоріжжя та багатьох інших майстринь.

Всіх бажаючих зануритись в мистецтво народної ляльки запрошують до музею.

Виставка діятиме до 14 вересня 2022 р. за сприяння Департамент культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА.

 

18 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів