Справу ще одного переправника передали до суду

Справу ще одного переправника передали до суду
Завершено досудове розслідування та передано до суду справу за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» щодо жителя Закарпаття, який за грошову винагороду планував переправити до Словаччини двох громадян України.

 

На початку липня цього року оперативні співробітники Чопського прикордонного загону викрили канал незаконного переправлення осіб чоловічої статі призовного віку через державний кордон. Тоді спільна міжвідомча група, до складу якої, окрім прикордонників, входили  співробітники міграційної поліції, слідчі відділу розслідувань особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Закарпатській області, за процесуального Закарпатської обласної прокуратури, затримала фігуранта справи під час безпосереднього переправлення двох чоловіків призовного віку.

Нагадаємо, що закарпатець доставив «клієнтів» власним автомобілем безпосередньо до кордону та мав їх переправити до Словаччини поза пунктами пропуску, за що вони заплатили йому 7000 доларів США. Переправника затримали в порядку ст.208 КПК, його транспортний засіб марки «Nissan» та грошові кошти в розмірі 7000 доларів США вилучили встановленим порядком. Його дії підпадають під ознаки злочину, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

 

05 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів