Триває робота над формуванням показників бюджету Ужгорода на 2023 рік

Триває робота над формуванням показників бюджету Ужгорода на 2023 рік
Розгляд розрахунків показників проєкту бюджету Ужгородської територіальної громади на 2023 рік – основного документа, за яким місто житиме наступного року – розпочали сьогодні депутати міської ради на засіданні постійної комісії з питань соціально – економічного розвитку, бюджету, фінансів, оподаткування, інвестиційної та регуляторної політики. Наголошували, що найбільше на реалізацію фінансової політики Ужгородської громади після 24 лютого вплинули зміни у правовому полі.

 

Для громади важливим є питання освоєння коштів. Із запровадженням воєнного стану, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 року № 590, діє низка обмежень щодо видатків – до прикладу, за кошти бюджету Ужгорода проводять поточні ремонти та роботи з благоустрою, однак завершити вже розпочаті капітальні ремонти чи розпочати нові наразі можливості немає. За останні місяці зміни до документу вносили 17 разів – це також впливає на роботу органів місцевого самоврядування.

Крім того, із бюджету міста фінансуються ті видатки, які не були заплановані у документі на 2022 рік – підготовка критичної інфраструктури у час війни, розміщення та надання допомоги великій кількості внутрішньо переміщених осіб, підтримка військових, інші питання.

Зважаючи на все вищеперераховане, у міськраді давно розпочали роботу над бюджетом на 2023 рік. Питання, які зараз є дуже актуальними, – ризик недоотримання планового обсягу податків і зборів для фінансування взятих зобов’язань, побоювання, що з’являться додаткові витрати, пов’язані із російською агресією.

Відмічали, що попри складні обставини, цьогоріч зроблено все можливе, щоб максимально забезпечити нормальне функціонування всіх важливих сфер життєдіяльності Ужгорода. Є сподівання, що наступного року це також вдасться зробити.

Ужгородська міська рада

 

24 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів