ЗАКАРПАТТЯ: У ПЕРЕЧИНІ ГОРІВ СКЛАД РЕЧОВОГО РИНКУ

В одному з районних центрів Закарпаття – Перечині – погорів речовий ринок. Пожежа сталася в складському приміщенні, де п’ятеро приватників зберігали свій крам за усною домовленістю з власником складу. Збитки від пожежі, за попередніми даними можуть скласти близько п’ятдесяти тисяч гривень.

 

Окрім, складу від вогню ледь не постраждали м’ясна крамниця та продовольчий магазин, які розташовані у безпосередній близькості до осередку пожежі. Аби врятувати ці будівлі пожежникам довелося залучати до гасіння два відділення перечинських вогнеборців, а на додачу ще й відділення добровольців з місцевого лісохімкомбінату.

Спільними зусиллями у вогню вдалося відстояти згадані магазини, однак сам склад зазнав чималих ушкоджень. Полум’я, не зважаючи на всі спроби пожежників, все ж майже повністю зруйнувало покрівлю, а також наробило чимало лиха всередині самого складу, пошкодивши крам, що тут зберігався.

Наразі вже вдалося встановити причину загоряння в будівлі. Згідно з висновками місцевих фахівців до появи вогню в складському приміщення призвели порушення у монтажі та експлуатації електромережі, що у підсумку спричинило коротке замкнення, а відтак пожежу.

З 87 закарпатських ринків, що функціонують в області, чимало працюють з порушеннями правил пожежної безпеки. Серед недоліків з якими доводиться стикатися органам Державного пожежного нагляду, розповідає начальник ГУ МНС України в Закарпатській області Юрій Чижмарь, найчастіше фігурують такі як несправні електромережі, відсутність належного протипожежного водопостачання, недотримання протипожежних відстаней між окремими групами торгівельних точок та свідоме звуження проходів для людей, які одночасно, у випадку небезпеки, є евакуаційними виходами для них.

Рятувальники вже неодноразово наголошували адміністраціям ринків на необхідності навести бодай елементарний порядок у даній сфері, однак схоже на те, що навчатися тут доведеться на помилках. Однак, і це не факт, бо про пожежі на київських та одеських ринках „прогриміли” майже всі ЗМІ, але суттєвих змін на краще в протипожежному стані ринків, принаймні Закарпаття, не дуже помітно, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

 

31 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів