На Закарпатті понад 9 тисяч випускників шкіл складатимуть Національний мультипредметний тест

На Закарпатті понад 9 тисяч випускників шкіл складатимуть Національний мультипредметний тест
Понад 9 тисяч випускників шкіл Закарпатської області складатимуть Національний мультипредметний тест з 5 червня. Про це на брифінгу 29 травня розповіла директорка Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації Мар’яна Марусинець.

 

За її словами, крім обов’язкових предметів — української мови та математики — близько 60% цьогорічних випускників будуть складати НМТ з історії України. Після завершення навчання при деяких закладах освіти будуть діяти літні табори.

"Літні табори ми робимо не тільки для оздоровлення, дозвілля. У першу чергу ми робимо їх для набуття знань з основних предметів: математики, української мови, української літератури, історії, права та інформатики. Крім літніх таборів у нас працюватиме літня школа. Крім того, ми плануємо предметні школи: з іноземної мови — в Берегові, української мови — в Хусті. Уперше плануємо відкрити літню школу університету на базі нашого наукового ліцею. Літня школи будуть працювати для дітей 7-10 класу, а школа університету для учнів випускного класу", — розповіла Мар’яна Марусинець.

За її словами, загалом в закладах освіти області навчаються понад 170 тисяч учнів. Усі вони повинні завершити навчальний рік до 1 липня.

 

30 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів