Національна заслужена капела бандуристів імені Майбороди вперше відвідала Закарпаття (ФОТО)

Національна заслужена капела бандуристів імені Майбороди вперше відвідала Закарпаття (ФОТО)
Благодійний концерт найстарішого колективу країни на підтримку ЗСУ «О, Україно! О, рідна Ненько» відбувся у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені Т.Легоцького.

 

Привітали капелу у нашому краї голова Закарпатської облради та директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА Євген Тищук, який передав вітання від голови Закарпатської ОДА-начальника ОВА Віктора Микити та вручив колективу подяку – за вагомі досягнення у професійній діяльності, популяризацію українського кобзарського мистецтва, організацію та проведення благодійних концертів на підтримку ЗСУ.

Диригенти – генеральний директор-художній керівник колективу, народний артист України Юрій Курач та Олексій Бояр.

У програмі – народні та естрадні українські композиції, а також на слова класиків та авторів сучасності.

Серед солістів – заслужені артисти України Руслан Шевченко та Олексій Савчук, Денис Кузін, Олександр Нікулін, Володимир Дорожинський, Дар?я Новицька, Сергій Захарець, Анатолій Дубина, Максим Мельник, Максим Воловоденко, Ярослав Великий та Олексій Полюх.

Далі гастрольний тур колективу продовжиться за кордоном – артисти вирушать в Кошице, Пряшево та Трнаву. Словаччина стане вже шостою європейською країною, де побуває капела з концертом на підтримку ЗСУ.

Департамент культури Закарпатської ОВА

 

14 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів