Шафи в інтер’єрі

Шафи в інтер’єрі

 

Шафа — меблі, що є в кожній оселі. Попередниця сучасної шафи — скриня — стояла на почесному місці, і саме туди складали все найцінніше. Конструкція шафи після її винайдення майже не змінилася: форма паралелепіпеда з дверима та внутрішніми полицями. З часом для виготовлення шаф почали використовувати нові матеріали, двері можуть бути ще й розсувними.

Оригінальні шафи IKEA підтримують загальний стиль меблів цього бренду. Такі шафи встановлюються в спальні, дитячій кімнаті, вітальнях, передпокої. Зазвичай перше призначення шаф — це зберігання одягу. Але шафи, що представлені в інтернет-магазині Home Club, підійдуть і для розташування книг, сувенірів, техніки, квіткових вазонів тощо. 

Види шаф

Меблева родина шаф має багато підвидів. За призначенням такі шафи можуть прикрасити різні приміщення:

  • буфети встановлюють у вітальнях та розміщують там посуд й інший столовий скарб;

  • бібліотечні шафи призначені для робочих кабінетів, часто комбінують відкриті та закриті скляними дверима полиці;

  • гардероб створений для одягу та інших текстильних речей: рушників, постільної білизни;

  • сервант є близьким родичем буфету, але вважається більш престижним, тут розташовують келихи та пляшки з алкогольними напоями;

  • невеликі шафки мають вигляд закритих полиць та кріпляться до стіни;

  • купе є різновидом гардероба, має розсувні двері.

З декількох різних шаф створюють ансамбль, що в народі звуть «стінкою». Їх і справді розташовують вздовж стіни та зберігають там більшість речей. Така композиція є основним меблевим наповненням кімнати.

Роль шафи

Шафа необхідна в оселі для упорядкування простору. Саме ці меблі допомагають підтримувати порядок та зберігати речі в належному стані. Деякі люди виділяють цілу кімнату — гардеробну, перетворюючи її на шафу. Цікаво, що в казках, фантастичній літературі саме шафа виступала в ролі порталу в інші виміри та чаклунські світи, у ній жили та ховалися страшні монстри або ж знаходили притулок втікачі від чудовиськ.

Наразі великі та габаритні моделі встановлюють у передпокої або спальні. Тут популярні купе з розсувними дверима, що значно економлять простір. Шафи з комбінацією відкритих полиць та закритих секцій розташовують у вітальнях. На них викладають книги, посуд, декор.

Перевагами шаф IKEA стали універсальність, легкість встановлення, мобільність. Їх дизайн легко вбудовується в будь-який стиль інтер’єру. Екологічність та висока якість стали запорукою довгого строку експлуатації меблів бренду.

 

13 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів