Кращі онлайн-ресурси для вивчення англійської

Кращі онлайн-ресурси для вивчення англійської

 

Як вчити нові слова?, - запитання, яке дуже часто чує викладач, і яким так чи інакше переймався кожен, хто хоч раз в житті брався за іноземні мови.

Про важливість вивчення слів ми тут говорити не будемо, і так зрозуміло, що без достатнього словникового запасу важко і розуміти, і висловлюватися, і читати, і писати.як вчити слова.

Якщо процес не відбувається сам собою, і слова не запам’ятовуються просто так, єдиний вихід – вчити.

Традиційний спосіб – це вести словник. З певними варіаціями, такими як картки, складання речень, транскрипція, переклад, синоніми тощо.

А якщо треба швидше, надійніше, цікавіше? Якщо блокнот зі словами – це незручно і здається, що має бути кращий спосіб?

Ловіть зручні ресурси!

Якщо ви бажаєте покращити англійську мову своїх співробітників, то курс корпоративна англійська від Speak Well - це те що вам потрібно аби досягти висот у бізнесі!

Quizlet.com

Quizlet.com

Цей сайт дозволяє вам створювати списки слів за своїм побажанням. Наприклад, те, що вчили сьогодні на уроці, або слова, що трапились вам у фільмі чи улюбленому блозі.

Ви вводите слово, вводите його визначення (або обираєте з запропонованих). Можна ввести переклад, якщо це зручніше. Додавши необхідну кількість слів, придумайте назву для створеного списку, щоб потім зручніше орієнтуватися. Наприклад, «clothes». Або «вивчене 5 вересня».

Для прихильників візуального підходу є можливість створювати діаграми або картинки, і підписувати їх частини.

А тепер починаємо вчити! Тести на підбір правильного варіанту, сприйняття на слух, вміння написати слово без помилок, класичні картки, перевернувши які, ви побачите ваш переклад-визначення та багато іншого.

Мобільний додаток дозволяє робити те саме будь-де і будь-коли.

До речі, списками слів можна ділитися з друзями. А якщо не хочете створювати власний – можливо, ви знайдете те, що вас зацікавить, серед тисяч списків слів, створених іншими користувачами. Шукайте їх за ключовими словами, наприклад «appearance».

Vocabulary.com

Vocabulary.com

Принцип роботи цього сайту подібний до quizlet, але має низку принципових відмінностей.

Тут ви маєте можливість створити власний список слів, але ввести самостійно переклад тут не можна – програма працює із закладеними в неї словниковими визначеннями.

Сильна сторона – тут багато визначень, і тренувальні вправи на вибір правильного варіанту знайомлять вас зі всіма значеннями та відтінками слів. До кожного додається розгорнутий якісний коментар.

Особливо рекомендуємо студентам Intermediate та вище. Та просто всім, хто вільно почуває себе у світі англо-англійських словників.

Ще одна перевага – можна додавати у програму великі тексти, і вона автоматично сформує з них зручні списки слів для вивчення. Тренувати правопис і сприйняття на слух тут дозволяє опція «spelling bee».

Youglish.com

Цей дивовижний ресурс знаходить потрібне слово у тисячах відео з ютубу. Коли ви вперше натрапляєте на нове слово, надзвичайно корисно поглянути на нього у різних контекстах, на його використання у реченні, почути, як його вимовляють різні люди.

На сайті все, що вам потрібно – це ввести слово у поле пошуку, обрати британську, американську, австралійську англійську (чи всі разом). Ви побачите перед собою відео в ютубу, що вмикається за декілька секунд до того, як обране слово буде промовлене. Субтитри присутні. Ви можете відмотати відео вперед чи назад, продовжувати дивитися його, або просто перемикнути на наступне.

Сайт оперує більш ніж 30 мільйонами записів, тому, яке слово ви не шукали, у вашому розпорядженні буде щонайменше тисяча відео, де його вимовляє тисяча різних людей. Так, це не зубріння, але таке детальне знайомство зі словом у контексті надзвичайно корисне для його вивчення.

Особливо радимо звернути увагу тим, хто ніяк не може запам’ятати, як правильно вимовляти те чи інше слово.

Цей сайт – корисна альтернатива письмовим транскрипціям та автоматичній озвучці словників і подібних до них програм.

Dirtmaxim.github.io/EachWord-Page

Розширення для браузера eachword (доступне для Сhrome, Оpera та Firefox) – це справжня знахідка для лінивих та зайнятих. Слова з перекладом з’являються на вашому екрані раз на пару хвилин (періодичність обираєте в налаштуваннях), і швидко зникають (як швидко – також обираєте в налаштуваннях, часто достатньо однієї секунди). Тепер чим би ви не займались за комп’ютером, ви вчите слова. Просто дивитесь на екран. Одна секунда – ви майже не відволікаєтесь від розваг / роботи. Через деякий час ви розумієте, що вже знаєте слово, результат обов’язковий та невідворотний.

Все, що вам потрібно робити, це періодично вводити у систему потрібні вам слова у зручному віконечку у правому верхньому куті. Переклад відобразиться автоматично, натискаєте «add word» і готово. Замість запропонованого варіанту перекладу можна ввести свій власний, що часто буває дуже зручно.

Ми не претендуємо на повний і всесторонній огляд мережі Інтернет на предмет вивчення англійських слів. Але ми прагнули сконцентруватися на ресурсах, які дозволяють вчити лексику, яка потрібна саме вам, а не використовувати лише готові створені кимось набори слів і фраз. І серед багатьох конкуруючих подібних проектів ми намагалися обрати найбільш зручні та перевірені часом.

 

13 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів