ЗАКАРПАТСЬКІ ЕМЕНЕСНИКИ ВРЯТУВАЛИ ЖІНОК З ВОДЯНОГО ПОЛОНУ

Несподіване підняття рівня річки Ріка на закарпатській Хустщині зненацька захопило двох жінок, яких вода відрізала від берега. До цього спричинилися інтенсивні опади в горах, які призвели до майже миттєвого зростання рівня води у цій загалом спокійній річці.

 

Про те, що жінки опинилися у „водяному” полоні, рятувальників повідомив сільський голова, якого в свою чергу інформували місцеві мешканці, які почули крики жінок про допомогу. Щоб допомогти „полонянкам”, рятувальники відправили до місця події водолазне відділення хустського аварійно-рятувального пункту Закарпатського зведеного загону постійної готовності.

Незважаючи на потужну течію рятувальники зуміли дістатися до острівця з жінками на гребному човні „Язь”. За їх роботою спостерігало чимало людей, які „вболівали” за них, зібравшись поблизу місця події неподалік автодорожнього мосту Іза-Кошелево.

Згодом потерпілі 68-річна Василина та на 30 років молодша Марія розповіли, що вранці вони на велосипедах у брід добралися до острова, щоб нарізати там лози, яку вони використовують для плетіння всіляких виробів, адже Іза славиться своїм народним промислом лозоплетіння. Зненацька вода почала підніматися, причому все відбувалося настільки раптово, що коли жінки побачили, що власне коїться, самотужки повернутися назад було вже неможливо.

Рятувальники не тільки вирвали жінок з вимушеного „полону”, але й завантажили на човен велосипеди селянок та заготовлену ними лозу, яка спричинилася до цього інциденту. Наразі обидві жінки повернулися додому, а рівень в річці Ріка почав поступово спадати.

Олег Молодченко, заступник начальника Хустського управління ГУ МНС України в Закарпатській області розповідає, що, на жаль, не завжди подібні випадки кінчаються добром. Часто, люди, за таких обставин, намагаються подолати течію власними зусиллями та ще й з заготовленою ними лозою. А потрапивши до вирв – гинуть.

В Головному управлінні МНС України в Закарпатській області зауважують, що сильні зливи та шквалисті пориви вітру цими вихідними завдали чимало клопотів місцевому населенню – у Воловецькому районі під дією опадів зійшов зсув, а у Виноградівському районі знищив урожай фруктових дерев та зернові на полях.

Центр пропаганди ГУМНС України в Закарпатській області

 

19 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів