Майже 21 млн грн відшкодували до бюджету за неповний 2023-й завдяки закарпатським аудиторам

Майже 21 млн грн відшкодували до бюджету за неповний 2023-й завдяки закарпатським аудиторам
Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області впродовж січня-листопада виявили фінансові порушення на більш ніж 174,1 млн грн під час 24 ревізій і перевірок та на понад 13,6 млн грн – у ході 4 аудитів.

 

На понад 315,5 млн грн зафіксували фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ж ризикових операцій, які призвели або можуть призвести до упущених вигод/недоотриманих доходів чи непродуктивних/зайвих витрат.

Завдяки контрольним заходам, які проводили аудитори Закарпаття, до бюджетів різних рівнів відшкодували 20,9 млн грн. Пред’явлено 1 позов до суду щодо відшкодування втрат фінансових ресурсів.

Фахівці закарпатського Управління також попередили втрат на 739,1 млн грн за порушеннями, які виявили під час 132 моніторингів та 3 перевірок закупівель. Завдяки цьому відмінено 9 торгів загалом на 659,2 млн грн та в 24 випадках замовник розірвав договори на 78,7 млн грн. Ще на 1,2 млн грн зменшено ціну за одним договором.

Правоохоронним органам передали матеріали 33 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 13 досудових розслідувань та вручено 5 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. До наявних кримінальних проваджень долучено матеріали 13 заходів державного фінансового контролю.

За допущені фінансові порушення 85 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 20 посадовців – до дисциплінарної та 1 до матеріальної  відповідальності.

Також за результатами ревізій та перевірок закупівель прийнято 20 управлінських рішень.

 

Управління Держаудитслужба Закарпаття 

 

 

 

23 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів