Насіння пшениці озимої: як купити та які сорти вибрати

Насіння пшениці озимої: як купити та які сорти вибрати
Особливість озимої пшениці у висадці восени та зимуванні під снігом. Розвиток озимих припадає на ранню весну, тому вони мають колосальну продовольчу цінність. Щоб продуктивність з гектара площі була максимально високою, варто купувати насіння від провідних агрокомпаній та фермерських господарств, як на сайті інтернет-магазину Growex Market.

 

Критерії вибору насіння сортів озимої пшениці

В Україні аграрії вирощують понад 160 сортів озимої пшениці. Селекціонери щороку створюють нові врожайні різновиди зернової культури, адаптуючи їх під кліматичні умови різних регіонів країни. Тому до вибору насіння озимої пшениці варто підходити дуже уважно та враховувати кілька ключових характеристик.

  1. Посухостійкість. Волога є лімітним фактором. Чим кращий показник посухостійкості рослини, тим універсальнішим буде сорт для посіву в різних регіонах.

  2. Стійкість до хвороб. Кожен сорт однорічного злаку є більш чи менш стійким до певних хвороб, що залежить від умов клімату та ґрунтів.

  3. Морозостійкість. Стійкість до низьких температур є ключовим критерієм при виборі насіння та впливає на врожайність.

  4. Висота. В регіонах з високою кількістю опадів та значним додаванням добрив актуальні карликові та низькорослі сорти. При недотриманні цієї умови виникає ризик вилягання високих рослин. Натомість карликові культури при певних температурних умовах можуть мати дуже низькі стебла, що ускладнить збирання збіжжя та призведе до значних втрат продукції.

  5. Рівень інсоляції. Пшениця потребує багато сонячного світла. При достатньому рівні зерна максимально збагачуються білками, жирами, клітковиною, вітамінами, мікроелементами та макроелементами.

Щоб отримати високоякісне зерно, варто обирати сорти з найбільшою стійкістю до морозів, шкідників та посухи.

Як придбати насіння озимої пшениці для сівби

Щоб купити насіння озимої пшениці на сайті Growex Market, варто ознайомитися з цінами на продукцію та обрати виробника й кількість посівного матеріалу. Інтернет-магазин самостійно організовує доставлення замовлення, незалежно від обсягу. Обов’язково треба прочитати про всі особливості сортів, врахувати:

  • в якому регіоні країни планується посів озимої;

  • густоту стеблостою;

  • стійкість до погодних умов;

  • чисельність колосків на стрижні;

  • наявність оброблення насіннєвого матеріалу від ґрунтових шкідників та хвороб рослин;

  • чисельність схожих насінин від їх загальної кількості у відсотках.

Озимі дають погану врожайність на супіщаних, засолених, малородючих та заболочених ґрунтах, і це також треба враховувати при виборі посівного зерна.

Обираючи між імпортованим насінням та вітчизняним матеріалом, краще замовити пшеницю для посіву українського виробництва. Українські аграрії готують зерно для сівби аналогічної якості та, окрім цього, враховують агротехнічні умови сортів, в чому і є їх перевага.

 

17 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів