ЗАКАРПАТТЯ: БІЛЯ ЖОРНАВИ ГОРІВ ПРИМІСЬКИЙ ПОТЯГ

На Закарпатті поблизу села Жорнава горів приміський потяг, який слідував за маршрутом Сянки-Мукачево. За метрів триста не доїжджаючи станції Жорнава загорівся один із шести пасажирських вагонів.

 

На щастя, обійшлося без людських жертв і травмованих, хоча на момент виникнення пожежі у вагоні знаходилося близько 20 пасажирів. Зі слів очевидців, близько 05:30 зі стелі вагону посипалися іскри, потім пролунав удар у моторному відсіку й салон почав наповнюватися димом. Провідник одразу почав евакуацію пасажирів в інші вагони. До місця події негайно були викликані підрозділи вогнеборців з районного центру Великий Березний та пожежний потяг, що дислокується в Чопі.

Коли до місця події прибули пожежні підрозділи, то працівники залізниці вже від’єднали третій вагон разом з четвертим від голови потяга і рухомого складу. Близько сьомої ранку силами великоберезнянських пожежників вогняну стихію було вгамовано. На подачі води працювало три спецавтомобіля. Пожежний поїзд залізничників, доїхавши з Чопа до станції Соль Великоберезнянського району, повернувся назад, бо його допомога вже не була потрібною.

Причину надзвичайної події з’ясовують фахівці пожежної справи. Проте, ймовірніше за все вона виникла через коротке замкнення електромережі в моторному відсіку пасажирського вагона. Попередні збитки, завдані вогняною стихією, оцінюються в суму 10 тисяч гривень. Пожежа практично повністю знищила вагон, залишивши після себе лише металічну конструкцію.

Через виникнення цієї надзвичайної події на ділянці дороги від станції Ставне до станції Жорнава рух потягів було припинено на три години.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

26 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів