КУПАЛЬНИЙ СЕЗОН ЗАБИРАЄ ЛЮДСЬКІ ЖИТТЯ: ЗА ВИХІДНІ НА ВОДІ ЗАГИНУЛО ДВОЄ ДОРОСЛИХ ТА ОДНА ДИТИНА

Щодалі теплішає на дворі, то більше з нас намагається врятуватися від спеки на воді. Щоправда, нерідко подібний відпочинок закінчується не вельми вдало. Підтвердження цьому невтішна статистика, згідно якої з початку року жертвами води стало двадцять дев’ять громадян, серед яких п’ятеро малолітніх дітей. Зазвичай переважна більшість випадків із смертельними наслідками мають місце впродовж вихідних днів. Доказом цьому є й минулий уікенд, коли загинуло троє людей: двоє дорослих та одна дитина.

 

Спочатку повідомлення про групову загибель надійшло з Хустщини, де нижче автодорожнього мосту Хуст-Крива в річці Тиса загинули дядько та його 13-тирічна племінниця. Як вдалося з’ясувати, дві родини у вихідний день виїхали на відпочинок до річки. Посидівши на березі річки 37-річний хустянин разом з племінницею не зважаючи на те, що вода в річці була досить брудною пішли купатися. Не врахували вони й швидкоплинність течії, й запливли досить далеко.

Зі слів очевидців стало відомо, що першою почала тонути дівчинка, а дядько кинувся їй на допомогу. Та всі його зусилля виявилися марними. Спочатку у бурхливих водах зникла дівчинка, а потім і чоловік. Про все, що сталося березі Тиси негайно було повідомлено працівників аварійно-рятувального пункту Закарпатського зведеного загону постійної готовності, які одразу ж прибули до місця трагедії та розпочали пошукові роботи. Відстежуючи метр за метром дно Тиси, після трьохгодинних пошуків тіло чоловіка було виявлено аж біля села Вереця сусіднього Виноградівського району... Тіло дівчинки наразі ще не знайдено, пошукові роботи продовжуються. Ще одна трагедія того ж дня сталася в Перечині, де в річці Уж під час купання затонув 20-тирічний мешканець даного населеного пункту.

В головному управлінні МНС України в Закарпатській області вважають, що подібні ситуації мають місце через нехтування правил безпечного поводження на воді та в черговий раз звертаються до гостей та мешканців Закарпаття бути максимально обережними під час купання та не дозволяти малолітнім дітям купатися без нагляду дорослих.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

26 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів