На майже 33,3 мільйони гривень фінансових порушень, які призвели до втрат, виявили у січні-квітні закарпатські аудитори

На майже 33,3 мільйони гривень фінансових порушень, які призвели до втрат, виявили у січні-квітні закарпатські аудитори
Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області

 

Під час 8 ревізій та 4 перевірок упродовж січня-квітня цього року працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області виявили фінансові порушення, які призвели до втрат на 32,1 млн грн. Ще на 1,2 млн грн фінансових зловживань зафіксували в ході проведеного в першому кварталі року аудиту фінансово-господарської діяльності.

При цьому на майже 302 млн грн зафіксували фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ж ризикових операцій, які призвели або можуть призвести до упущених вигод/недоотриманих доходів чи непродуктивних/зайвих витрат.

Завдяки контрольним заходам аудитори забезпечили відшкодування 18,6 млн грн фінансових порушень, які призвели до втрат.

Фахівці Управління провели також 87 моніторингів та 4 перевірки закупівель, під час яких виявили порушення законодавства у сфері закупівель загалом на 278,4 млн грн. Завдяки цьому контролю відмінено 11 торгів загалом на 43,8 млн грн та у 19 випадках замовники розірвали договори – на 98,9 млн грн.

Загалом вдалося попередити порушення під час закупівель на 142,7 млн грн.

Правоохоронним органам Управління передало матеріали 12 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 6 досудових розслідувань. Крім того, правоохоронці долучили до вже наявних кримінальних проваджень матеріали ще 5 заходів державного фінансового контролю, які провели закарпатські аудитори.

За допущені фінансові порушення 22 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 3 посадовців – до дисциплінарної та 15 –до матеріальної відповідальності.

Також за результатами ревізій та перевірок закупівель прийнято 5 управлінських рішень.

 

20 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів