Легальні букмекери: тонкощі та нюанси вибору

Легальні букмекери: тонкощі та нюанси вибору
Легальні букмекерські контори мають дозвіл на ведення гральної діяльності. БК зобов’язані дотримуватися принципів прозорості та чесності, здійснюючи обслуговування клієнтів відповідно до законодавчої бази.

 

Як вибрати майданчик для ставок і що таке легальний букмекер

Легальна букмекерська контора — перевірена організація, яка має офіційний дозвіл на ведення гральної діяльності від уповноваженого органу. В цей час ці функції перевірки та регулювання покладено на комісію з регулювання азартних ігор та лотерей. Нині галузь перебуває у процесі реформування, і відповідно до законопроєкту, комісія підлягає ліквідації з перспективою перерозподілу функцій та цифровізації процесів видачі ліцензій та онлайн моніторингу. В Україні офіційно дозволено діяльність букмекерів виключно за наявності національної ліцензії.

Правила вибору букмекеру для ставок

При виборі букмекерської контори слід самостійно провести багатоетапний аналіз діяльності присутніх на ринку операторів або використовувати рейтинг, де відображені перевірені майданчики. Андрій Рубан – автор спеціалізованого розділу букмекери iGaming, що за посиланням https://meta.ua/bookmakers/, вважає, що діяльність майданчиків для ставок підлягає оцінці з урахуванням різних факторів, серед яких:

  • Коефіцієнти та маржа. Перевагу слід віддавати операторам із відсотком маржі у коефіцієнтах 3—5%.
  • Надійність. БК повинні мати позитивні відгуки та багаторічний досвід роботи.
  • Варіанти ставок. Добре, якщо на сайті, крім стандартних ординарів, присутні ставки з форою, різні тотали.
  • Live-ставки. На онлайн-майданчиках має бути широкий сервіс для лайв ставок. Причому кефи повинні знаходитися у вигідних для гравців межах.
  • Прямі трансляції. Вибирати слід тих букмекерів, на сайтах яких є велика кількість показів.
  • Техпідтримка. Представники служби підтримки повинні працювати цілодобово, швидко реагувати на запити клієнтів. Ефективність роботи техпідтримки мінімізує кількість проблемних ситуацій, що виникають під час взаємодії відвідувача з букмекерською котрою.

Багато любителів ставок при виборі БК насамперед звертають увагу на бонуси. Але визначити легального оператора, керуючись лише цим критерієм, неможливо. Бонуси мають бути доступними та різноманітними. Особливу увагу рекомендується приділяти вейджеру.

Особливості легальних букмекерів

В Україні легальними єдиними легальними є контори, які оформили дозвільні документи на ведення гральної діяльності та отримали ліцензію в уповноваженому органі.

В інших міжнародних юрисдикціях, крім національних ліцензій, можуть застосовуватися альтернативні механізми регулювання. У деяких країнах легальні букмекери можуть працювати на підставі міжнародних ліцензій, виданих такими країнами, як Кіпр, Кюрасао, Гібралтар і так далі.

Легальні БК, як правило, забезпечують своїм клієнтам такі функціональні переваги:

  • Простота виплат. Дозволяють швидко виводити виграні гроші.
  • Доступність мобільної версії або програми. Адаптована версія має бути функціональною та зручною, як основний вебсайт. Ця вимога стосується і мобільного додатка.
  • Зручні інструменти для введення грошей. Гроші на ігровий рахунок надходять швидко та без комісії.

Легальні оператори дозволяють відвідувачам укладати парі лише після реєстрації та верифікації в системі. Швидкість виконання цієї процедури впливає на те, як швидко гравець зможе розпочати основне заняття. Є контори, які використовують спеціальні цифрові сервіси, що дозволяють верифікувати клієнтів за кілька хвилин. Чи не останню роль при виборі БК грають і відгуки інших відвідувачів. Така інформація підсвічує фактори, що заслуговують на поглиблений аналіз.

Інформація про господарські суб’єкти та ліцензії на ведення букмекерської діяльності

Товариство з обмеженою відповідальністю «ВБЕТ Україна», рішення про видачу ліцензії 18.01.2022 № 15, внесено зміни рішенням від 08.08.2023 № 147, ліцензія від 31.01.22.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Букмекерська компанія «ФАВБЕТ», рішення про видачу ліцензії від 13.12.2022 № 433, ліцензія від 28.12.22.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ГГБЕТ», рішення про видачу ліцензії від 08.08.2023 № 128, ліцензія від 23.08.23.

 

20 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів