Чи додавати військовий квиток до електронної трудової книжки?

Чи додавати військовий квиток до електронної трудової книжки?
Період проходження строкової військової служби зараховується до страхового стажу. 

 

Основним документом, що підтверджує стаж роботи до 1 січня 2004 року, є трудова книжка. Запис про проходження строкової військової служби вноситься до трудової книжки на основі військового квитка.

Якщо у трудову книжку такий запис внесено, у тому числі зазначено номер військового квитка та дату його видачі, то сканувати військовий квиток та надавати до електронної трудової книжки не обов’язково. 

Якщо ж у трудовій книжці не зазначено період строкової військової служби або період зазначено, але в підставах не внесено номер військового квитка та дату його видачі, тоді для підтвердження періоду військової служби військовий квиток потрібно відсканувати та додати до електронної трудової книжки. 

Варто знати!

Знайти е-трудову книжку можна в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/.

Відомості про трудову діяльність може вносити як працівник, так і роботодавець.  Для їхнього внесення слід мати кольорові скановані копії усіх сторінок трудової книжки та інших документів, які  впливають на розрахунок стажу (диплом про освіту та додаток до нього, військовий квиток, довідки, що підтверджують періоди роботи, для жінок - свідоцтво про народження дитини тощо).

Для того, щоб передати сканкопії паперової трудової книжки та інших документів про стаж до ПФУ для внесення даних до Реєстру застрахованих осіб, необхідно:

  1. Увійти в персональний кабінет на вебпорталі https://portal.pfu.gov.ua/ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
  2. Зліва, у розділі «Комунікації з ПФУ» обрати сервіс «Відомості про трудові відносини».
  3. Завантажити скановані файли трудової книжки, натиснувши кнопку «Додати файл».
  4. Після завантаження надати згоду на обробку персональних даних та відправити до ПФУ.

Після успішного оцифрування сканкопій документів, прикріплених до електронного звернення (стан обробки електронного звернення можна переглянути у розділі «Мої звернення»), в особистому кабінеті:

  • в закладці «Записи трудової книжки» розділу «ЕТК» відображається інформація про трудові відносини, як найманого працівника за основним місцем роботи, яка сформована автоматично за даними звітів роботодавців;
  • в закладці «Скан-копії трудової книжки» розділу «ЕТК» можливо переглянути скан-копії наданих документів, на підставі яких сформовано електронну трудову книжку;
  • в закладці «Відцифрована ЕТК» розділу «ЕТК» можливо переглянути результат оцифрування відомостей про трудові відносини відповідно до наданих сканованих копій документів;
  • в реквізиті «Загальний страховий стаж» закладки «Страхові дані, наявні в РЗО» головної сторінки профілю користувача відображатиметься підсумок загального страхового стажу, який розраховується автоматично відповідно до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» - з 01.01.2004 обчислюється за даними, що містяться в персональній обліковій картці реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, до 01.01.2004 - за результатами оцифрування трудової книжки та інших документів про стаж.

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області

 

31 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів