Закарпатський драмтеатр відкрив сцену просто неба

Закарпатський драмтеатр відкрив сцену просто неба
«Сцена просто неба» – нова театральна локація Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв.

 

Її урочисто відкрили 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, безкоштовним показом вистави – в дарунок маленьким глядачам.

 Відкрив сцену директор театру Рудольф Дзуринець, який розповів першим відвідувачам про виникнення такого задуму й етапи його реалізації.

Директор департаменту культури Євген Тищук передав дітям, їхнім батькам та театральному колективу вітання від голови Закарпатської ОДА-начальника ОВА Віктора Микити. Подякував нашим захисникам за можливість проводити мистецькі заходи, зокрема – просто неба, та побажав, аби якнайшвидше всі діти України змогли зростати під мирним небом. Також Євген Тищук відзначив зусилля театру щодо втілення цікавих творчих проєктів та натякнув, що це – не остання локація, яку відкриває театр для своїх шанувальників.

 Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав мешканців і гостей міста з Міжнародним днем захисту дітей та нагадав, що цього дня в Ужгороді відбувається дуже багато різнопланових заходів, і безумовно, серед найпомітніших – відкриття «Сцени просто неба». Побажав театру подальших звершень, нових вистав та аншлагів, зокрема, і на новій сцені, а дітям – жити в сильній та вільній Україні.

Першою на новій сцені зіграли виставу «Витівки короля Дроздоборода» за мотивами казки Братів Грімм. Інсценізація, постановка та музичне оформлення – Клари Берец.

 На запрошення театру на показ завітали діти військових та ВПО.

В межах святкової програми відбулися заходи від організацій «СОС Дитячі Містечка» та «Я Маріуполь» – творчі атракції з сюрпризами та пригощанням дітей морозивом, а також спілкування з військовослужбовцями Національної гвардії України, збір коштів на потреби ЗСУ.

 Що ж до «Сцени просто неба», то її театр облаштував за власні кошти та зусиллями працівників. З озелененням локації посприяв відомий лікар і громадський діяч Антон Шкіряк.

 Нова локація вміщує 200 глядачів. Окрім вистав на ній планують проводити найрізноманітніші мистецькі заходи – концерти, виставки, презентації, творчі зустрічі тощо. Вже у червні тут відбудеться вечір музики від театрального оркестру «Яма», а в липні – планують започаткувати фестиваль короткометражного кіно.

 До слова, театральний сезон «шерегіївці» завершать 14 липня, проте «Сцена просто неба» працюватиме і влітку та запрошує до співпраці всіх охочих презентувати цікаві творчі проєкти, – анонсував Рудольф Дзуринець.

 

03 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів