В Ужгороді представили творчий доробок художників Лариси та Івана Бровді

Оглянути роботи у музеї Бокшая можна протягом двох тижнів.

 

Експозицію помістили у Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая. 

Про це на своїй сторінці повідомив Департамент культури Закарпатської ОДА. 

Виставка «Мистецький діалог» присвячена 85-річчю від дня народження Івана Бровді (2 червня) та прийдешньому ювілеєві його дружини (18 липня).

 

 

 

 

З нагоди відкриття директор департаменту Євген Тищук передав від імені голови ОДА Віктора Микити вітання Ларисі та її родині, яка посприяла в організації виставки. Також вручив художниці Почесну грамоту за вагомий внесок у розвиток мистецтва. 

Євген Тищук поділився: як мукачівець дуже пишається тим, що саме в будівлі, яку прикрашає мурал із зображенням Івана Бровді (автор – Тіберій Йонаш) знаходиться Молодіжний театр-студія «Трикутник», і щодня діти мають змогу бачити це впізнаване обличчя Мукачева та надихатись. 

 

 

Відвідувачі виставки поділилися спогадами про Івана Бровді, а також про мистецькі здобутки Лариси Бровді, яка розділила з чоловіком життєвий і творчий шлях, та все ж зуміла не розчинитися в його унікальній творчій харизмі, а знайшла власний авторський голос. 

 

Журналіст Володимир Горішняк доповнив, що одним із важливих способів увічнення пам'яті про Івана Бровді повинна стати вулиця, названа на його честь, у Мукачеві. Митець був його почесним громадянином, де створив багато своїх робіт і скульптур. Також журналіст нагадав присутнім, що нещодавно картину Івана Бровді було продано на благодійному аукціоні на підтримку ЗСУ. Роботу для аукціону надала донька митців.

 

 

 

 

 

 

03 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів