На Ужгородщині викрито чергову схему переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС

На Ужгородщині викрито чергову схему переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС
За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури викрито чергового переправника військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

 

Йдеться про 52-річного мешканця Мукачівщини. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України.

Вчора його затримали на території Ужгородського району під час спроби незаконно переправити до Словаччини чоловіка призовного віку.

У ході розслідування встановлено, що підозрюваний заздалегідь спланував маршрут незаконного перетину кордону в обхід встановлених пунктів пропуску. Він розмістив «клієнта» в одній із садиб на території Мукачівщини, де той мав очікувати слушного часу для переправлення.

Підозрюваний заздалегідь обговорював і вартість послуги з незаконного переправлення. За попередніми домовленостями йшлося про суму в 7000 доларів США, однак вже дорогою до кордону фігурант висловив вимогу надати йому 1000 доларів США. Ці кошти і виявили в нього при затриманні.

Протиправну діяльність викрито та припинено прокурорами спільно з поліцією та оперативниками Чопського прикордонного загону.

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до злочину. А затриманому закарпатцеві найближчим часом оберуть запобіжний захід.

 

08 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів