В Сторожниці втопилася жінка

Вчора о 19:50 на річці Уж в селі Сторожниця Ужгородського району під час купання втопилася 42-річна мешканка села Горинь, Калушського району, Івано-Франківської області. Тіло знайдено відділенням ужгородською водолазною групою Закарпатського зведеного загону постійної готовності.

 

Ввечері того ж дня о 22:45 на озері поблизу вулиці Івана Франка у місті Мукачево за нез’ясованих обставин загинув 18-річний мукачівець, тіло якого поки що не знайдено. Серед версій загибелі людини розглядається і самогубство.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області закликає гостей та мешканців області бути обачними на воді та дотримуватися основних правил поводження на воді:

Зокрема, утримуйтеся від купання в незнайомих місцях та в місцях з швидкоплинною течією.

Купання в нетверезому стані часто закінчується фатально, тому, якщо відпочинок для вас обов’язково пов’язаний зі споживанням алкогольних напоїв, до води краще не „сунутися”.

Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у власних силах.

Пам’ятайте, що у воду треба входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою.

Купатися завжди краще там, де є рятувальні служби.

Якщо ви відпочиваєте родиною, особливо пильно наглядайте за дітьми. Оскільки їх поведінка та реакція у воді не завжди передбачувана.

Збираючись запливати далеко від берега, прикріпіть до купального одягу звичайну шпильку, якщо судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів.

Утримуйтеся від надто далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків на воді.

ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області

 

03 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів