На Закарпатті відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”) 2024!

На Закарпатті відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”) 2024!
Мудрість. Шляхетність. Відвага. Саме такі цінності, які є на гербі гри, лежать в основі виховання спільнотою «Джура».

 

З 4 по 8 червня  серед Карпатських гір 12 команд середньої та старшої вікових груп зі всієї області змагалися в спритності, відвазі, основах вогневої підготовки та тактичної медицини.

Військово-спортивне і національно-патріотичне виховання на основі традицій українського козацтва зараз є важливою складовою та основною метою виховання нових поколінь України. Сокіл” („Джура”) — це гра, яка сприяє формуванню в учнів активної громадянської позиції, почуття національної гідності і самосвідомості, вихованню любові до України та готовності захищати свій край.

Упродовж 5-ти днів таборування діти проходили випробовування у спортивному орієнтуванні, фізичній підготовці, смузі перешкод, киданні гранати, перетягуванні линви, наданні першої долікарської допомоги та тактичній медицині, визначали найвлучнішого стрільця в стрільбі з пневматичної гвинтівки, найрозумнішого джуру у конкурсі „Відун?. Також юні джури брали участь у вишколах з розбирання і збирання автомата АК, краєзнавчих квестах, міні-змаганнях з пожежно-прикладного спорту.  Крім обов’язкової конкурсної програми, діти запалювали ватру, всі разом співали патріотичні пісні, танцювали, декламували вірші.

Головний суддя змагань, учасник російсько-української війни військовослужбовець Закарпатського ОТЦК та СП старший сержант Андрій Більце говорить: «Джура» невід’ємна частина військово-патріотичного виховання молоді. В теперішній час ця гра згуртовує дітей не тільки піснею, але й духом, силою та їхнім бажанням робити щось цінне для нашої України».

За підсумками всіх змагань переможцями стали найсильніші команди у своїх категоріях.

Середня вікова категорія:

1 місце – Рій „Карпатська січ? Бакошського ліцею ім. І.Франка Батівської селищної ради Берегівського району;

2 місце – Рій „Соколи? Полянського ліцею Полянської сільської ради Мукачівського району;

3 місце – Рій „Серце патріота? Кобилецько-Полянської ЗЗСО І-ІІІ ст. Великобичківської територіальної громади Рахівського району.

Старша вікова категорія:

1 місце – Рій „Тур’яни? Тур’є-Реметівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Тур’є-Реметівської сільської ради Ужгородського району.

2 місце – Рій „Пробоєм? Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ст. Іршавської міської ТГ Хустського району.

3 місце – Рій „Королівська гвардія? Королівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 Королівської селищної ради Берегівського району.

Змагання організували Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА та КЗПО Закарпатський обласний центр дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” Закарпатської обласної ради за сприяння Закарпатського ОТЦК та СП.

Служба зв’язків з громадськістю Закарпастького ОТЦК та СП

 

10 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів