Студенти-медики УжНУ зможуть стажуватися за кордоном

Студенти-медики УжНУ зможуть стажуватися за кордоном
Про це інформує Закарпатська обласна рада.

 

 Студенти медичних спеціальностей Ужгородського національного університету найближчим часом матимуть змогу стажуватися в лікарнях Чехії, Словаччини, Австрії, Угорщини та Румунії – в партнерських регіонах Закарпатської області. Про це сьогодні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай разом із ректором УжНУ Володимиром Смоланкою підписали відповідний меморандум.

Домовленості про стажування закарпатських студентів у провідних закордонних медичних установах були досягнуті під час останніх візитів керівництва обласної ради до вищезазначених країн. Це дасть можливість якісно підготувати медичний персонал та перейняти досвід наших європейських колег. Зокрема, нині Закарпаття потребує чималу кількість лікарів-реабілітологів.

Перша група з 8 студентів у супроводі викладача вирушить до Чехії вже 20 червня. Упродовж двох тижнів вони стажуватимуться у кращих лікарнях Кралово-Градецького та Пардубіцького країв.

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай висловив вдячність керівництву партнерських регіонів. «Ми щиро вдячні гетьманам чеських країв за допомогу з навчанням наших студентів, – заявив Роман Сарай. – Закарпаття потребує знань і навиків ваших фахівців. Особливо це стосується підготовки майбутніх лікарів-реабілітологів».

 

 

10 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів