Хірурги Закарпатської обласної дитячої лікарні ділилися досвідом корекції кінцівок

Хірурги Закарпатської обласної дитячої лікарні ділилися досвідом корекції кінцівок
Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

 

У Закарпатській обласній дитячій лікарні використовують унікальний метод корекції кінцівок, якому навчали під час тренінгу «Корекція кінцівок гексаподом». Провідні лікарі-ортопеди України МО та МОЗ два дні навчалися сучасному методу корекції кінцівок. Обласна дитяча лікарня стала господарем унікального тренінгу «Корекція кінцівок гексаподом», який проведений за участі іноземних лікарів- тренерів та менеджерів.

Тренінг проводився лекційно та практичним способом – тобто мануально на столах провідні ортопеди України мали змогу побачити та навчитися працювати із медичним апаратом, зрозуміти алгоритм комп’ютерної навігації та здійснювати математично точну корекцію.

Як зазначає директорка медичного закладу, депутатка обласноі ради Єлизавета Біров, таким апаратом у лікарні користуються уже давно, у тому числі допомагають і військовослужбовцям, які отримали травми на війні. Hexapod — найновітніший ортопедичний пристрій для лікування деформацій кінцівок як у дітей так і в дорослих. Лікарка наголошує, що основна перевага даного методу корекції деформацій кінцівок полягає у тому, що він дає можливість виконувати точну корекцію положення кісткових фрагментів у 3—х площинах, забезпечується це за рахунок комп’ютерної програми до даного апарату.

«Ми і надалі сприятимемо поширенню цієї унікальної методики і в інших областях країни, адже нині це вкрай актуальна тема у сфері травматології. Відрадно, що серед американських та ірландських професорів-ортопедів військових та цивільних є і наш лікар-ортопед Юрій Дем’ян-молодший, який став офіційним тренером цієї методики», – наголошує Єлизавета Іванівна.

Керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч від імені депутатського корпусу подякувала медикам-тренерам й менеджерам за роботу, підтримку й допомогу у такий складний для нашої країни час та вручила Подяки обласноі ради.

Окрема подяка адміністрації Мукачівського державного університету, на базі якого відбулася унікальна подія.

Серед тренерів: Роман Гайда, доктор медичних наук, полковник (у відставці), професор Університету Брауна та директор ортопедичної травми лікарні Род-Айленд, США; Філіп К. МакКлюр, доктор медичних наук, директор Міжнародного центру подовження кінцівок у Балтіморі, США; Конор Грін, професор Дублінського університетського коледжу, Ірландія;

Джон Е. Герценберг, доктор медичних наук, засновник найвідомішого у світі Балтіморського курсу з деформації кінцівок, почесний директор Міжнародного центру подовження кінцівок, Балтімор, США.

Менеджери- Джин Раян, старший глобальний менеджер із продуктів, представник відділу відновлення кінцівок;

Юлія Шама, менеджер проекту Razom Co-Pilot США; Лілея Джалюк, керівник проекту Co-Pilot в Україні.

 

 

24 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів