Купити електромобіль в Україні це чудова нагода почати економити

Купити електромобіль в Україні це чудова нагода почати економити

 

Чи можна заощадити на паливній автівці? Здається, що нам відомі всі способи. Але класичним авто є гарна альтернатива. Сучасні електромобілі вражають своєю динамікою та запасом ходу. Крім того, вони вкрай економічні. Якщо купити електромобіль новий вже сьогодні, можна помітно скоротити свої постійні витрати.

Що таке електромобіль

Електромобіль являє собою автомобіль, що оснащений одним чи кількома тяговими електромоторами. Якщо у класичних автівках силовим агрегатом є ДВЗ, то в електрокарах це майже виключно електромотор. Є кілька винятків, про які ми розповімо далі. А доки що звернемося до класифікації:

  • Класичний електрокар або BEV;
  • Електрокар з підвищеним запасом ходу або EREV;
  • Авто на паливних елементах або FCEV.

Якщо з BEV все зрозуміло, то от з EREV ситуація досить цікава. Такі авто іноді називають гібридними електрокарами. Вони мають ДВЗ, проте він працює як генератор для зарядки батарей. Є виняток: гібридна система BYD DM-i. Електрокари з цією системою вміють передавати крутний момент від ДВЗ на колеса, проте ефективність такої системи не дуже вражає. Гарним прикладом класичних EREV є електроавтомобіль Voyah Free. За фактом це чистий електрокар, але завдяки зарядці від ДВЗ він має рекордний запас ходу: 1201 км на одному баці та з повним зарядом батарей.

Автівки на паливних елементах досі не мають високого попиту. Можливо, все через дивне позиціювання подібних авто. Вони не дуже перевершують EREV за запасом ходу та “чисті” BEV за динамікою. Також подібне авто складно заправляти через низький рівень інфраструктури. Про складнощі з ремонтом та обслуговуванням говорити не хочеться

Чому купить електромобіль дозволить заощадити ваші кошти

Якщо водій хоче купить електромобіль, йому варто заздалегідь дізнатися вартість утримання такого транспорту. Особливо якщо врахувати, що на початку червня тариф на електроенергію в черговий раз оновився. Ось кілька фактів:

  • Вартість ремонту та обслуговування основних вузлів та агрегатів в електромобілів така ж, як у класичних авто;
  • Вартість невеликих запчастин та розхідних матеріалів та ж, проте купляти їх треба рідше (виняток: шини для електрокарів);
  • Зарядити батареї вдома в 5 разів вигідніше, ніж заправитись паливом на АЗС.

Порахуємо на прикладі електричного Volkswagen ID.4 Pure+ та бензинового Skoda Octavia 2.0 TSI. Чеський седан має 50-літровий бак. Повна заправка бензином А-95 буде коштувати близько 2800 грн. Цього вистачить десь на 750 км пробігу. У випадку електрокара витрати значно менші: 366 грн за 600 км пробігу в ідеальних умовах. В реальних це буде близько 500 км. Вартість 100 км дешевша у 5 разів!

Де саме можна купить електромобіль в Україні

Щоб купить електромобіль в Україні, навіть не треба їхати в найближчий салон великої автомобільної марки. Скажімо більше: найцікавіші моделі електрокарів в Україні офіційно не продаються. Особливий інтерес викликають китайські авто. Вони доступніші за аналоги західних марок, але не поступаються їм в характеристиках та якості збірки. Радимо замовити власний електрокар в Ncars. Переваги компанії:

  • Великий асортимент електричних автівок та аксесуарів;
  • Надійна доставка авто з Китаю протягом 90 днів;
  • Кредити без переплат під 0,01% річних;
  • Експертна підтримка протягом всього періоду експлуатації авто.

Шоуруми компанії знаходяться в 4 містах Україні: Одесі, Дніпрі, Львові та Києві. Проживаєте у столичному регіоні та не бажаєте витрачати багато часу на поїздку у шоурум? Щоб електромобіль купити Київ достатньо відвідати двічі: для укладання договору купівлі-продажу та щоб забрати свій електромобіль.

 

24 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів