Проблеми з бездротовим зарядним пристроєм у iOS 11.2: чому так повільно?

Проблеми з бездротовим зарядним пристроєм у iOS 11.2: чому так повільно?

 

У проведеному власному експерименті журналіст Метт Бірклер встановив, що ускорена бездротова зарядка, введена у версії iOS 11.2 від Apple, насправді виявилася досить повільною. Для визначення швидкості передачі електроенергії індукційним методом він порівняв на власному iPhone 8 Plus 256, який працював під управлінням різних версій операційної системи. Результати експерименту виявилися далеко не втішними.

Бірклер стверджує, що різниця в швидкості зарядки смартфонів на iOS 11.0 та iOS 11.2 настільки мінімальна, що протягом двох годин відставання склало всього сім відсотків. Ці висновки підкреслюють, що, незважаючи на оновлення в програмному забезпеченні, усунення проблем з швидкістю зарядки залишається актуальним завданням для компанії Apple.

Збільшення швидкості зарядки на 17% - це не так багато, щоб істотно змінити думку про беспроводну зарядку. З одного боку, це все ж таки поліпшення. Раніше за дві години вживаний iPhone 8 Plus можна було зарядити до 40%, а тепер - до 47%. Це означає, що можна заощадити близько 7% часу на зарядку.

З іншого боку, це все одно недостатньо, щоб зробити беспроводну зарядку більш привабливою, ніж проводну. При проводній зарядці за два години iPhone 8 Plus можна зарядити до 80%, а це набагато краще, ніж 47%. Тому, якщо ви є противником беспроводної зарядки, то оновлення iOS 11.2 навряд чи змінить вашу думку. Ось кілька факторів, які слід враховувати при оцінці швидкості беспроводной зарядки:

  • Початковий рівень заряду батареї. Чим ближче батарея до повного заряду, тем повільніше вона буде заряджатися.
  • Тип зарядного пристрою. Зарядні пристрої різной потужності забезпечують різну швидкість зарядки.
  • Умови навколишнього середовища. Прохолодна та волога кімната також впливають на швидкість зарядки, - вони збільшують загальний час.

Бирклер стверджує, що дротова зарядка iPhone залишається оптимальним варіантом для заряджання смартфона. Він вказує на велику різницю у швидкості при використанні 29-ваттного адаптера. Акумулятор iPhone 8 Plus може заряджатися на 43% всього за 30 хвилин, тоді як повне заряджання займає дві години.

Вибір між бездротовою та дротовою зарядкою залежить від особистих вподобань користувача. Якщо важлива швидкість та надійність, дротова зарядка може бути кращим вибором. У той час як для тих, хто цінує зручність та готовий жертвувати трохи швидкістю, бездротова зарядка може бути привабливою альтернативою.

 

19 лютого 2024р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів