БЕРЕЖІТЬ ЛІС ВІД ПОЖЕЖ!

З приходом довгоочікуваного літа кожна людина намагається хоч б на декілька годин забути про власну роботу і поринути в обійми нашої мальовничої природи. Більшість людей проводять свій вільний час у лісі, на галявинах, поблизу водоймищ та паркових зонах. Зазвичай такий відпочинок призводить до непередбачених наслідків – у кращому випадку це велика кількість бруду, що завдає шкоди оточуючому середовищу – флорі та фауні, у гіршому призводить до більш глобальних наслідків.

 

Вогонь знищує на своєму шляху все: ліс, споруди які примикають до лісових зон, а найголовніше – основне джерело кисню на землі!

При виїзді на відппочинок до лісу, кожен повинен пам’ятати, що ліс – наше багатство, адже немає такої людини, яка б не насолоджувалась його красою. А тому цю красу нам необхідно берегти. Ліс охороняє ріки та озера від висихання, грунти від ерозії, поля від суховіїв, забезпечує атмосферу киснем.

Всім, хто перебуває у лісі на відпочинку, ретельно дотримуватись правил пожежної безпеки. Слід пам’ятати про те, що в лісі категорично забороняється: розводити вогнища, кидати запалені сірники та цигарки, користуватися автомашинами з пошкодженими системами живлення і запалювання, спалювати суху траву.

Пам’ятайте! Лісову пожежу легше попередити ніж погасити!

Михайло Худзей, курсант Льівського Державного університету безпеки життєдіяльності

 

04 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів