Наступний навчальний рік у школах триватиме із 2 вересня до 30 червня

Про це у вівторок, 23 липня, за підсумками засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

За його словами, обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території.

Раніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що в Україні наразі відсутні правові підстави для початку навчального року раніше 1 вересня

21 червня міністр освіти Оксен Лісовий заявляв, що навчальний рік у школах розпочнеться не в серпні, як рекомендувалося вишам, а у вересні. За його словами, що забезпечити школи технічними засобами для генерації електроенергії повинні органи місцевого самоврядування, а зараз такими засобами обладнані 30% шкіл.

Читайте також: Наслідки війни і пандемії. Як можна оцінити прогалини в освіті українських учнів, а головне — їх подолати

21 травня Міністерство освіти й науки України рекомендувало університетам та профтехучилищам розпочати навчання із серпня та проводити заняття по суботах в теплі місяці року.

У відомстві зауважили, що це стосується освітніх програм усіх рівнів та всіх здобувачів освіти, окрім студентів перших курсів.

 

24 липня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів