Україна святкує День Державного Прапора – урочистості відбулися сьогодні і в Ужгороді

Україна святкує День Державного Прапора – урочистості відбулися сьогодні і в Ужгороді
Про це інформує міська рада.

 

Розпочалися вони о 9-ій годині на площі Богдана Хмельницького – на найвищий флагшток краю Національний Прапор підняв 10-річний Владислав, син полеглого Героя Юрія Щобака з Ужгородщини.

Присутні – керівники краю та міста, дипломати, представники правоохоронних та силових структур, військові, містяни приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання за всіма загиблими воїнами та мирними громадянами внаслідок збройної агресії росії проти України.

«Національний прапор упродовж століть був і залишається одним з головних символів нашої державності. Сьогодні він є ознакою незламності, мужності, готовності кращих синів і доньок українського народу жертвувати собою задля збереження нашої найвищої цінності – волі. Це – символ нашої держави, він майорить над переможцями, його бояться вороги. Його повернення з нетерпінням чекають на всіх наших землях. І він неодмінно там буде», – відзначив у своєму виступі міський голова Богдан Андріїв.

Синьо-жовтий прапор, що зараз розвіюється на вулицях, над будівлями у містах і селах нашої держави, демонструє нашу незалежність, рівність із іншими європейськими країнами. Навіть саме полотно просякнуте цим сакральним значенням рівності для суспільства, адже складається з двох рівновеликих горизонтальних смуг: верхньої – синього кольору, нижньої – жовтого кольору. Рівність завжди була важливою складовою прагнень нас як народу.

Ми звикли уособлювати синій – з українським небом, а жовтий – з полем українського золотого колосся. Та зараз небо часто сіре від вибухів, а земля – червона від вогню. Але попри все, кольори державного стягу залишаються незмінними. І допоки так – Україна живе. Україна майоріє. Синьо-жовтими кольорами.

Із Днем Державного Прапора!

Слава Україні! Слава Героям!

 

23 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів