Понад 1000 людей бігли сьогодні в Ужгороді у пам'ять про загиблих захисників і захисниць України

Понад 1000 людей бігли сьогодні в Ужгороді у пам'ять про загиблих захисників і захисниць України
Про це повідомила пресслужба міськради.

 

Рідні Героїв, спортсмени, військові, представники влади – міської та обласної, депутати та працівники міської ради, правоохоронці, небайдужі містяни – дорослі та діти – вшановували подвиг та найбільшу пожертву воїнів.

Учасники забігу, який стартував на площі Шандора Петефі, біля портретів загиблих воїнів, які поховані на Пагорбі Слави, бігли дистанції 2, 5 або 10 кілометрів в пам’ять про своїх рідних, друзів та побратимів або ж тих, кого навіть не знали особисто, але хотіли вшанувати військових, які віддали життя в боротьбі за свободу і незалежність України у період з 2014 по 2024 роки. Можна було дистанцію і пройти.

Забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» проходив сьогодні одночасно в Україні та різних країнах світу, відбувався і у форматі онлайн. Це щорічна патріотична традиція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни, приурочена до 29 серпня, Дня пам’яті захисників України.

?????Традицію започаткували в 2018 році батько загиблого «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. За роки існування забігу його географія розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу. Цьогоріч забіг проходить усьоме. Акція шани, вдячності загиблим захисникам та захисницям об’єднує все більше і більше людей.

Вічна пам’ять і слава Героям!

#БіжуЗаГероя_2024 #забіг2024 #шануюВоїнівБіжуЗаГероївУкраїни

 

31 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів