ЗАКАРПАТТЯ: ВІЙНА ЗНОВУ НАГАДУЄ ПРО СЕБЕ

Друга Світова знову нагадала про себе на. У Воловецькому районі Закарпатської області сьогодні вдень було знайдено два вибухонебезпечні предмети, які як припускають спеціалісти, пов’язані із започаткованою у 1943 році „лінією Арпада” – оборонною спорудою, збудованою угорською хортистською армією та німецьким командуванням, яка мала зупинити наступ Червоної Армії.

 

Першу вибухонебезпечну знахідку було виявлено сьогодні опівдні на Латірському перевалі поблизу 705-го кілометра державної автодороги Київ-Чоп. Увагу місцевих мешканців привернув металевий предмет, який за обрисами був вельми схожий на артилерійський снаряд.

Викликані рятувальники підтвердили здогадки селян, а відтак до місця події було направлено піротехнічну групу аварійно-рятувального загону спеціального призначення, фахівці якої вилучатимуть та знешкоджуватимуть артснаряд.

Ще один вибухонебезпечний предмет було знайдено на Воловеччині, одразу після 17:00. Неподалік селища Нижні Ворота вода у річці вимила авіабомбу, яку знайшов житель цього населеного пункту.

Обидві знахідки буде знешкоджено рятувальниками ГУ МНС України в Закарпатській області на військовому полігоні поблизу села Оріховиця Ужгородського району.

ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області

 

08 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів