Які основні правила зберігання товарів на складі?

Які основні правила зберігання товарів на складі?
Які основні правила зберігання товарів на складі? Які стелажі слід використовувати?

 

Правильне зберігання товарів на складі є ключовим фактором для збереження їх якості, ефективної роботи персоналу та мінімізації втрат. Для цього потрібні якісні стелажі складські, які представлені в широкому асортименті. Також слід ознайомитися з головними правилами зберігання продукції.

Основні правила

Правила:

  • зональність: розділення складу на зони за типами товарів, частотою доступу, габаритами та іншими критеріями. Це дозволить оптимізувати процеси прийому, зберігання та відвантаження;

  • якість та безпека: забезпечення належних умов зберігання - оптимальна температура, вологість, вентиляція. Виключення можливості пошкодження товарів, забезпечення протипожежної безпеки;

  • організація простору: раціональне використання всієї доступної площі складу та застосування адресної системи зберігання, щоб кожен товар мав своє місце;

  • інвентаризація: регулярне проведення інвентаризації для контролю кількості продукції та виявлення можливих розбіжностей;

  • маркування: кожен товар (група) має бути чітко маркований, щоб полегшити пошук та облік;

  • доступність: організація зберігання таким чином, щоб до будь-якого товару можна було швидко отримати доступ.

Основні типи складських стелажів

Види стелажних систем для складів:

  • палетні: для зберігання товарів на палетах, бувають фронтальні, гравітаційні, роликові;

  • поличні: для зберігання коробок, невеликих деталей, бувають легкі та важкі;

  • консольні: для зберігання довгих та громіздких предметів;

  • архівні: для зберігання архівних документів;

  • спеціалізовані: для зберігання шин, коліс, нестандартних вантажів та ін.

Палетні - найпоширеніший тип стелажів, призначений для зберігання палет з товарами. Вони забезпечують високу щільність зберігання та легкий доступ за допомогою навантажувачів.

Поличні використовуються для зберігання невеликих коробок, ящиків та інших предметів. Вони бувають легкі та важкі, з різною кількістю полиць.

На консольних зберігають довгомірні вантажі (труби, дошки, бруси), мають виносні консолі, які утримують вантаж.

Архівні використовуються для зберігання документів та папок. Мають регульовані полиці та забезпечують легкий доступ до матеріалів.

Критерії вибору

Обираючи якісні поличкові стелажі для складу, потрібно враховувати низку факторів. Вони повинні виготовлятися з міцних та зносостійких матеріалів й витримувати навантаження.

Конструкція має бути безпечною та стабільною, з можливістю регулювання висоти полиць, зміни конфігурації. Також стелажі повинні бути стійкими до пошкоджень та мати тривалий термін служби.

Рекомендації

Перед вибором потрібно проконсультуватися з спеціалістом, він допоможе підібрати оптимальний варіант для складу.

Не треба економити на якості, оскільки від цього залежить безпека продукції та персоналу. Слід регулярно перевіряти їх на наявність пошкоджень та проводите необхідний ремонт.

 

 

21 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів