Українські вчені навчилися робити спирт з кавунів
В Інституті південного овочівництва і баштанних культур Академії наук України вивели чотири сорти динь і кавунів з підвищеним змістом цукру. Саме з таких сортів баштанних тепер можна робити спирт.
Як стверджують вчені, винайдений кавуновий спирт не лише нічим не відрізняється від традиційного, але також має корисні властивості.
Зокрема, новий продукт містить безліч пектинів і вітамінів. Крім того, він надзвичайно смачний. За словами директора інституту Володимира Лимара, кавуновий спирт містить менше сивушних олій, аніж звичайний етиловий.
Нову технологію українські вчені уже встигли запатентувати. Цим методом одержання спирту активно цікавляться німці і поляки. Вони готові вкласти чимало грошей у виробництво екологічно чистої та заощадливої технології.
Але в Інституті не приховують того, що хотіли б співпрацювати, у першу чергу, з українськими бізнесменами. Адже відкриття нової технології не обмежується виробництвом спиртів.
З таким же успіхом в Інституті навчилися робити і кавуновий мед. І хоча спектр його цілющих властивостей невисокий, але за смаковими характеристиками, на думку вчених, він перевершив бджолиний мед.
За матеріалами MIGnews.com
До цієї новини немає коментарів