Трагедія у Рахові (оновлено)

Через рясні дощі та перезволоження ґрунту на вулиці Київській, що в Рахові стався зсув ґрунту об’ємом близько трьох тисяч кубометрів (шириною 25 метрів, довжиною 100 метрів та висотою від 1 до 3 метрів), через що ґрунтовими масами було зруйновано складську та адміністративну будівлі Рахівської райспоживспілки.

 

Як розповіли очевидці, все відбувалося, настільки швидко, що люди не змогли навіть зрозуміти що сталося. Спочатку щось загуділо і за хвилину величезна кількість ґрунтових мас опинилася у підніжжя гори.

Сила потоку була настільки потужна, що не встояли навіть адміністративна та складська будівлі організації. Споруди потоком ґрунту віднесло від фундаменту більше ніж на десять метрів від їхнього розташування, а припарковані на подвір’ї установи дві вантажівки розтрощило немов іграшкові.

За даними свідків на місці пригоди міг знаходитися охоронець території, тож основна увага прибувших до місця виклику рятувальників була зосереджена на тому, щоб врятувати життя людині. І хоч вірогідність знайти під такою земляною масою чоловіка живим дуже мала, все-ж-таки бійці МНС надіються на позитивний результат.

Наразі пошукові роботи проводять рятувальники Рахівського районного відділу, Рахівського, Ясінанського та Говерлянського аварійно-рятувальних пунктів Закарпатського воєнізованого аварійно-рятувального (гірничо-рятувального) загону та працівники головного управління МНС України в Закарпатській області. До ліквідації наслідків надзвичайної події залучено сили та засоби дорожніх служб та райелектромереж.

На місці події працює районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рахівської державної адміністрації.

Центр пропаганди ГУМНС України в Закарпатській області

 

12 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів