Закарпаття на 4 місці з кінця за кількістю суб’єктів підприємництва

Наразі їх в області зареєстровано майже 19 тис., повідомив начальник Головного управління статистики в Закарпатській області Іван Ільтьо. Менше лише у Волинській, Чернівецькій ті Рівненській областях.

 

“У роботі управління статистики орієнтується на Кодекс практики європейської статистики, який базується на 15 принципах, і запевняю, що майже на 90 % наша діяльність відповідає євростандартам”, — зауважив головний статист області. На запитання, чи бреше інколи статистика, Іван Ільтьо відповів: “Статистика не бреше, вона може мати похибки”. Так, за результатами перевірок у 2006 році до адмінвідповідальності притягнуто 400 посадових осіб через надання недостовірної інформації.

“Загалом за останні п’ять років економіка області працює прибутково”, — зазначив Іван Ільтьо. За статистикою, промисловість, сільське господарство і торгівля є основою економічного розвитку нашого краю. Велика частка припадає і на суб’єкти приватної власності. Однак не всі зареєстровані підприємства є економічно активними, на продуктивну діяльність припадає лише 68 % підприємтсв області. За словами Івана Ільтя, найбільші промислові об’єкти зосереджені в Ужгородському і Мукачівському районах.

РІО

 

10 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів