Газ був, але з пониженим тиском

ВАТ “Закарпатгаз” дав роз’яснення ситуації, що склалась на вул. Лавріщева в м. Ужгороді, де за словами мера міста на 10 хв., 23 січня було припинено газопостачання.

 

23 січня ВАТ “Закарпатгаз” на місці врізки газопроповоду середнього тиску до Ужгородського професійного ліцею по вул. Артилерійській, було виявлено витік газу. З метою припинення витоку газу та недопущення аварійної ситуації на газопроводі по вул. Артилерійській було прийнято рішення про пониження тиску в газопроводі до 1 кгс/см2. Відповідно тиск в газопроводах та будинках після ГРП становив 80 мм.вод.ст., що допускається “Правилами безпеки систем газопостачання України”. Ситуація, яка склалась в будинках по вул. Лавріщева не могла призвести до аварійної ситуації, як про це було повідомлено у одній з газет нашого міста.

Після ліквідації витоку газу на місці врізки було проведено підняття тиску до нормативного. Крім того, бригадами ВАТ “Закарпатгаз” було повідомлено мешканців багатоповерхівок і приватного сектору про підняття тиску до нормативного.

Щодо підвідного газопроводу до обласного центру. Даний газопровід, що розташований на вул. Тельмана побудований в кінці 60-х років і знаходиться під постійною увагою ВАТ “Закарпатгаз” на якому проводяться додаткові заходи по його експлуатації з метою безаварійного забезпечення газом мешканців Ужгорода. Щорічно проводиться його комплексне приладне обстеження. З початком 1999 року проводиться його часткова заміна, де замовником і інвестором виступає міськвиконком. Протягом останніх чотирьох років роботи призупинені із-за відсутності коштів, того ж замовника(міськвиконкому).

В кінці 2007 року було приєднано газопровід П.Комарівці – Ужгород, як друге джерело газопостачання обласного центру. З цього газопроводу газ подається в мікрорайон Новий (“Новий район”) м. Ужгорода.

Згідно замовлення міськвиконкому, ВАТ “Закарпатгаз” в 2007 році запроектував газопровід Сторожниця – Боздошський міст – Єньківська, який необхідний для покращення газопостачання мешканців районів аеропорту та Червениці і до вул. Митної. Замовником по будівництву газопроводу знову ж таки є відділ капітального будівництва при міськвиконкомі, але поки що ці кошти не виділені.

Тому дані звинувачення, щодо Товариства - є безпідставними, оскільки питання не вирішене на рівні міськради щодо виділення коштів на будівництво газопроводу.

Прес-служба ВАТ “Закарпатгаз”

 

27 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів