Завтра в Ужгороді представлять унікальну працю закарпатського мистецтвознавця

У середу, 21 жовтня, о 15.00 в єпископській резиденції (бібліотека УжНУ, 2 поверх) відбудеться презентація унікальної праці закарпатського мистецтвознавця Олександри-Лесі Боднар "Таїна втілення: образ Ісуса Христа в сакральному мистецтві".

 

Досі ми мали тільки одну книжку закарпатського мистецтвознавця Михайла Приймича, присвячену іконостасам нашого краю. І ось з’явилася друга праця про сакральне мистецтво, яка розповідає не тільки про світовий контекст образу Ісуса Христа, але й український та закарпатський.

270-сторінкова ілюстрована книжка, яка вийшла у видавництві "Карпати", є подією для всієї України, адже досі подібної праці у нашій державі не було. Протягом 1997-2004 років Олександра-Леся Боднар навчалася уЛюблінському Католицькому університеті (Польща) на відділі фундаментальної теології. У 2008 захистила магістерську роботу з питань зображення Ісуса Христа в історії сакрального мистецтва.

Презентації відбудеться за участі Апостольского адміністратора Мукачівської греко-католицької єпархії владики Мілана. Також будуть представлені і картини чоловіка пані Олександри-Олесі – відомого закарпатського художника Юрія Боднара, який спеціалізується на релігійній тематиці..

Олександр ГАВРОШ, Ужгород

 

20 жовтня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів