Фестиваль вина та меду "Сонячний напій" - відбувся!!!
Цього разу він став міжнародним
Як повідомив голова "Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття" Олександр Ковач, цьогорічне дійство суттєво відрізнялося від попереднього. Зокрема, вперше оцінка сонячних напоїв відбувалася за загальноприйнятими європейськими нормами. Проби вин бралися заздалегідь: за 10 днів до початку фестивалю. Всі учасники здали по 1 літру вина з кожного наявного сорту з мінімум 100-літрових діжок. Дегустаційна комісія складалася з двох професійних виноробів-технологів, представників санепідемстанції, "Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття", Ужгородського міськвиконкому, викладачів кафедри туризму УжНУ та ЗМІ. Переможців фестивалю вина та меду організатори оголосили під час урочистої церемонії відкриття винного фесту.
Золоті нагороди отримали:
- Анталовський Василь - Кадарка
- Шош Карло - Чорна роза
- Лендєл Василь - Кюве
- Шаповалов Олександр - Долинське
- Варга Бейла - Малага
- Ковач Олександр - Королівська Леанка
- Шош Жолт - Вермут
- Нодь Олександр - Сент-Емільйон
- Ярмоленко Олег - Каберне
- Крицький Емеріх - Сапераві
- Дімчев Іге - Трамінер
- Біров Ернест - Мускат Пелешкей
- Машіка Йосип - Кагор
- Шош Жолт - Тамянка
- Гаврильченко Олег - Трамінер
"Усі представлені на суд дегустаційної комісії напої оцінювалися за 100-бальною шкалою. Зокрема, за напої, які експерти оцінили в 90-100 балів, винороби отримали золоті медалі, 80-90 балів – срібні, а 70-80 – бронзові", – зазначив Олександр Ковач.
Одеські винороби на "Сонячному напої" не лише виставили свої вина, але й переймали досвід організації подібних винних фестів. Свої найкращі вина на ювілейний фестиваль привіз знаний "Інститут виноградарства та виноробства ім. Таїрова".
Крім того, у "Сонячному напої" взяли участь приватні винороби Словаччини. Їхня участь дозволила фесту вперше отримати статус міжнародного. Під час фестивалю організатори "Сонячного напою" провели конференцію з ознайомленням гостей-учасників дійства з найкращими приватними винними підвалами та дегустаційними програмами закарпатських виноробів.
До цієї новини немає коментарів