Київський театр везе в Ужгород дві свої аншлагові вистави

Вперше в Ужгороді 20 та 21 травня дві свої найкращі вистави презентує в Закарпатському облмуздрамтеатрі Київський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Саксаганського. Серед них одна романтична мелодрама за п’єсою Алехандро Касони "Третє слово" (режисер-постановник В’ячеслав Стасенко) та відверта комедія "Занадто жонатий таксист" за п’єсою англійського драматурга Рея Куні (визнана найкращою п’єсою 2009 року в країнах СНД).

 

Виставу "Третє слово" Київський академічний театр уперше презентував глядачеві у грудні 2009 року. Успіх виставу наздогнав одразу після прем’єри. Театральні критики писали, що режисерові повною мірою вдалося розкрити основний драматургічний конфлікт, створити цілісні й багатогранні образи, передати дух епохи на рубежі ХІХ і ХХ сторіч, іспанський національний колорит і витримати жанр вистави. Надія Лапіна, головний адміністратор театру, запевнила, що вистава "Третє слово" "це п’єса про найвищу ступінь кохання".
Натомість "Занадто жонатий таксист" — це відверта комедія. Постановку здійснив талановитий режисер Тарас Мазур. До речі, в репертуарі театру вже є спектакль за п’єсою цього автора — "№ 13". До того ж постановкою обох вистав займався один режисер. Сам Тарас Мазур у одному з інтерв’ю зазначив: "Спектакль для глядачів, починаючи з старшокласників. Тобто, коли люди вже знають, що означає слово "секс", і не червоніють, коли його чують". Головне побажання, яке озвучив режисер вистави — приходити на виставу максимально вільними і розкріпаченими, з бажанням отримати море приємних відчуттів, позитивного настрою.

РІО

 

17 травня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів